Sport

Van der Fluit és Razavi is karkötőt nyertek a WSOP-n

póker (póker)
póker (póker)

Ma hajnalban két játékos is felért a csúcsra a World Series of Poker idei sorozatán, Vincent Van der Fluit az omaha, Askhan Razavi pedig a hold’em tornán tudott győzedelmeskedni.

Két bajnokot is avattak ma hajnalba a WSOP-n, a holland Vincent Van der Fluit az 1500 dolláros omahán, míg a kanadai Askhan Razavi a szintén 1 500 dolláros hold’em tornán nem talál legyőzőre – írja a Poker.hu.

A WSOP kilences eseménye az 1 500 dolláros re-entry lebonyolítású No Limit Hold’em torna volt, melyen 3 404 játékos próbált szerencsét, így a nyereményalap 4,6 millió dollárra nőtt.

Ezzel a legnagyobb díjalappal rendelkező tornává vált idén, így a fináléba jutottak már mind hat számjegyű nyereményre tehettek szert.

A Heads Upot végül egy hölgy, az amerikai Amanda Musumeci és a kanadai Ashkan Razavi játszhatták. Utóbbi hatalmas előnyből kezdhetett, és bár Musumeci még tudott egyszer duplázni, vajmi kevés esélye maradt így is.

Az utolsó partiban Q-9-el ment allin Musumeci, Razavi K-T-el megadott, és a 7-T-2-4-K közös lapok az ő bajnoki címét eredményezték. A kanadai zsugás 781 398 dollárt nyert, Musumeci 481 643 dollárral gazdagodott.

A 11-es esemény az 1 500 dolláros Pot Limit Omaha torna volt, ez már korántsem volt olyan népszerű, „mindössze” 970 játékos adta le nevezését, így 1,3 millió dolláros nyereményalap jött létre.

A döntőbe nem jutott kiemelkedően híres játékos, a párbajt is két amatőr játszhatta, végül a holland Vincent Van der Fluit örülhetett, miután eggyel nagyobb flössel behúzta az utolsó partit az amerikai Charles Tonne ellenében.

Fluit 265 211 dollárt vághatott zsebre, amivel megduplázta a karrierje során eddig megnyert összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik