Sport

Lorenzo odacsapott a mezőnynek

jorge lorenzo (jorge lorenzo, motogp, )
jorge lorenzo (jorge lorenzo, motogp, )

A Katalán Nagydíj futamgyőzelme után az Aragón teszteken is a spanyol Jorge Lorenzo bizonyult a leggyorsabbnak a motoGP mezőnyében.

A hétvégi Katalán Nagydíjat követően a mezőny még Barcelonában maradt tesztelni, ahol a futamgyőzelem ellenére nem szerepelt túl fényesen a hazaiak versenyzője, Jorge Lorenzo.

A csapatok szerdán átköltöztek az Aragón pályára, és ott folytatták a tesztelést. Ezt már láthatóan komolyabban vette a Yamaha Factory Racing motorosa, és végig dominálva csapattársát, Ben Spiest megelőzve a leggyorsabb időt futotta a tesztnapon.

A nagyok közül a Ducatinál csak új motorbeállításokat tesztelt Valentino Rossi és Nicky Hayden, míg a Repsol Honda hiányzott ezen a napon a tesztekről.

Lorenzo így senkitől nem zavartatva 1:49.187-es időt futott a nap végén, a Yamaha szerelői tehát nem hiába munkálkodtak egész hétfőn Katalóniában, mostanra sikerült megtalálniuk a tökéletes beállításokat, ami ezen a pályán is ütőképesnek bizonyult. Lorenzo mögött a csapattárs Spies végzett két tizeddel lemaradva.

Lorenzónak és a Yamahának ez jó előjel a Brit Nagydíjat megelőzően, hiszen egy esetleges győzelemmel tovább erősíthetik vezető helyüket mind az egyéni, mind a konstruktőri pontversenyben.

Az eddigi öt futamból hármat a spanyol nyert, így már az idény elején 20 pontos előnyre tett szert a címvédő Casey Stonerrel szemben, a Brit Nagydíj június 17-én kezdődik Silverstone-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik