Sport

Londonig érhet a magyar hullám

szurkoló (drukker, szurkoló, )
szurkoló (drukker, szurkoló, )

A londoni ötkarikás játékokra készülő olimpikonjaink rekordméretű hullámzásra szólították fel a szurkolókat.

A mexikói hullámzás fogalma nem ismeretlen a sportszeretők körében. Arról a szurkolói megnyilvánulásról van szó, amikor a nézőtéren helyet foglalók egymás után felugranak, és karjukat a magasba lendítik.

Az első “hullám” eredetileg 1984-ből származik: a Los Angeles-i olimpia egyik futballmérkőzésén, a Brazília-Olaszország találkozón született meg a koreográfia. Nevét – mexikói hullám – az 1986-os világbajnokság alatt kapta, amikor a hazai szurkolók szinte minden mérkőzésen előadták a “produkciót”.

Olimpikonjaink is elindítottak egy online hullámot, amihez bárki csatlakozhat ezen az oldalon, pusztán csak annyi a dolga, hogy feltölt magáról egy videót, és ezt egy nagy, közös hullámzáshoz csatolják majd, ami így remélhetőleg elér majd Londonig.

Magyar szurkolók a jégkorong-vb-n:

“Meg kellene mutatnunk olimpikonjainknak, hogy milyen sokan állnak mögöttük és mennyien szorítanak értük az olimpia idején” – nyilatkozta a kezdeményezés kapcsán Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

Nem mellesleg ennek a szurkolói megnyilvánulásnak már világrekordja is van: sporteseményen a legnagobb hullámot 2008-ban regisztrálták, akkor egy NASCAR futamon több mint 130 ezer néző vette ki a részét a produkcióból.

A világ legnagyobb hulláma:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik