Sport

Győzelemmel búcsúztunk Észak-Amerikától

A magyar férfi-vízliavdaválogatott Kanada ellen győztesen fejezte be észak-amerikai túráját.

Kemény Dénes csapata öt találkozót vívott a tengertúlon: az Egyesült Államoktól kétszer vereséget szenvedtünk, majd a horvátokkal már sikerült leikszelni. Az utolsó két meccset Kanada ellen vívták Birosék, és hétfőn 13-9-re, majd szerdán 12-7-re tudtak nyerni.

Pedig az első negyedben hiába vezettünk már 3-1-re is, a hazaiak egyenlítettek. A második etapban azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsolt válogatottunk, és Hárai, valamint Varga Tamás lövéseinek is köszönhetően már néggyel mentünk a félidőben.

A harmadik és negyedik negyedben végig tartottuk a kiharcolt különbséget, de egyik pólósunk sem jutott két gól fölé:Hárai, Varga Dániel, Kiss Gergely és Varga Tamás is megállt a duplázásnál.

“Ekezdtünk átesni a nagy munka okozta fáradtság holtpontján, és bár ma is sok döntési hibát követtünk el hátul és elöl is, már szép akciókra is futotta. A játékosok és a stáb tagjai is úgy érzik, hogy a tengerentúli edzőtábor jót tett, sokat tudtunk dolgozni, tanulságos mérkőzéseket játszottunk, és a környezertváltozás mindenkire jó hatással volt” – nyilatkozta a vlv.hu-nak Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A magyar vízilabda-válogatott 50%-os teljesítménnyel zárta az amerikai túrát: két győzelem (az elsőt is Kanada ellen), egy döntetlen a horvátokkal és két vereség az amerikaiaktól a Kemény-legények mérlege.

Eredmény – felkészülési mérkőzés, Saanich, Kanada

Kanada – Magyarország 7:13 (3:3, 0:4, 2:2, 2:4)
A magyar gólszerzők:
Hárai, Varga Dániel, Kiss G., Varga T., Vámos 2-2, Biros, Varga Dénes, Hosnyánszky

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik