Sport

Egy-egy milliót kaptak

K and H díj (k and h díj)
K and H díj (k and h díj)

Több mint 32 000 szavazat alapján a a K&H kártyaprogram díjazottjai: Szatmári András vívó, Császár Gábor kézilabdázó és Osváth Richárd kerekesszékes vívó.

A tavaly őszi közönségszavazás után a K&H idén áprilisban ismét a sportszerető nagyközönségre bízta a támogatottak kiválasztását. A szavazás közel három hete alatt összesen több mint 32 000 szavazat érkezett a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Bizottság által összeállított 9 fős jelölti listára.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 11. fordulójának kategóriánként 3-3 jelöltje volt. Az olimpikon „Reménység” kategóriban Csipes Tamara kajakozóra, Márton Anna és Szatmári András vívóra lehetett voksolni. Az olimpikon „Felnőtt” kategóriában Császár Gábor kézilabdázó, Kozák Danuta kajakozó, Vajda Attila kenus, míg a paralimpikonok között Biacsi Ilona atléta, Osváth Richárd kerekesszékes vívó és Biacsi Bernadett atléta küzdött az olvasók szavazataiért.

„A szavazás első két hete során 14-14 ezer szavazat, majd az utolsó 5 nap alatt további 4000 szavazat érkezett a jelöltekre, ami segített a végső eredmények eldöntésében. A legélesebb harc az olimpikon „reménység” kategóriában alakult ki, ahol a két vívó, Szatmári András és Márton Anna sokáig fej-fej mellett haladtak. Végül Szatmári András lett a nyertes, a szavazatok 56%-ával. Az olimpikon „felnőtt” kategóriában Császár Gábor kézilabdázó a kezdetektől fogva vezetett Kozák Danuta és Vajda Attila előtt, majd a szavazatok 65%-ával érte el az első helyezést. A legmagasabb szavazatszámot, több mint 13 000 szavazatot, Osváth Richárd kerekesszékes vívó kapta, aki ezzel toronymagasan nyerte a paralimpikon kategória díját” – mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divíziójáért felelős vezérigazgató-helyettese, mielőtt átadta az 1-1 millió forint értékű díjakat..

A díjazottak:

Szatmári András vívó: 2009-ben a Kadett Európa Bajnokságon aranyérmet nyert a férfi kardcsapat tagjaként, 2010-ben 5. helyezést ért el csapatban és egyéniben is. Tavaly a Kadett és Junior világbajnokságon junior férfi kard egyéniben 7.,csapatban 4. helyezés ért el. Idén márciusban aranyérmet szerzett férfi kardban a junior és kadett Európa-bajnokságon, valamint a világbajnokságon is a dobogó legmagasabb fokára állhatott a junior férfi kardcsapat tagjaként. András azóta a kardcsapattal megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot is, utóbbin pedig egyéniben is győzött.

Császár Gábor kézilabdázó: Kezdetben Dunaferr SE első számú irányítója volt, majd 2 évet játszott külföldön, végül 2010-ben az MKB Veszprém kézilabdacsapata szerződtette le. Császár az athéni olimpián az előkelő 4. helyet szerezte meg csapatával, 2009-ben világbajnoki 6., 2011-ben világbajnoki 7. helyet szerzett. A magyar férfi-kézilabdaválogatott irányítója a 2012-es Európa-bajnokságon parádés játékkal járult hozzá a magyar kézilabdacsapat sikeréhez, így a csapatnak maradt esélye az olimpiai kvalifikációra. A Handball-Planet internet szakportálon az idei Európa-bajnokság második legjobb játékosának választották. 2012-ben csapatával megnyerte a Magyar Bajnokságot is, a magyar férfi-kézilabdaválogatott élén jelenleg az olimpiára készül.

Osváth Richárd kerekesszékes vívó:1994 és 2005 között az épek sportjában vívott versenyszerűen, 2008-ban megsérült, így sajnos abba kellett hagynia az épek mezőnyében sportpályafutását. 2011-től kerekesszékben készül a paralimpiára. 2011 júniusában a Varsói Világkupán tőrben ezüstérmes lett, a júliusi integrált EB-n Sheffieldben, kerekesszékes vívóként élete első Európa-bajnokságát tőrben megnyerte! Másik fegyverneme a párbajtőr, ahol az Európa-bajnokságon megszerezte a 7. helyet. A 2011-ben az egri Vívó Világkupa férfi tőr csapatban aranyérmet nyert, 2012. májusában lezajlott lonatoi VK-n tőrben ezüstérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik