Sport

50 nap múlva olimpia: üzenhetünk a sportolóknak

mob (olimpia, mob, london 2012, kovács ágnes)
mob (olimpia, mob, london 2012, kovács ágnes)

Magyarország legnagyobb sörmárkája a négy évvel ezelőttihez hasonlóan idén is központi szerepet szán az olimpiának.

A 30. nyári olimpiai játékok július 27-én, 50 nap múlva kezdődik. A Magyar Olimpiai Bizottság támogatói sorra jelentkeznek olyan kommunikációs lehetőségekkel, amelyek segítségével mi is „foghatjuk olimpikonjaink kezét” a nehéz és kevésbé nehéz időszakokban.

Elindult a Londonig érő hullám, korábban egy olimpiai roadshow, csütörtökön pedig egy facebook-alkalmazás, amelynek segítségével poharunkat emelhetjük sportolóinkra, és személyes üzenetet is küldhetünk nekik – segítve a felkészülésüket. A kezdeményezés elindítója 2006 óta a magyar vízilabda-válogatott főtámogatója, Pekingbe egy hatalmas, szurkolók által aláírt zászlót küldött a Kemény-legényeknek, amelyen lelkesítő üzeneteket olvashattak Birosék.

A sörmárka a MOB hivatalos támogatójaként ismert művészeket és sportolókat kért fel, hogy buzdítsák az olimpiára indulókat, és ugyanezt a lehetőséget biztosítja a legnagyobb közösségi oldalon regisztráltak számára is.

Tóth Gergely, a vállalat stratégiai kommunikációs menedzsere emlékeztetett arra, a céljuk az volt, hogy olyan emberek mellé álljon a márka, akiket szerte a világban kivétel nélkül feltétlen tisztelet övez: ők a magyar sportolók.

A facebookos applikáció révén mostantól az olimpia végéig egy szurkolói üzenet elküldésével bárki aktív részese lehet a londoni sikereknek.

Az akciót bemutató sajtótájékoztatón két leendő olimpikon is ott volt. Sastin Mariann és Tóth Adrienn is nagyon várja az ötkarikás játékokat:

“Most jöttünk haza Japánból egy nagyon komoly edzőtáborból, most az állóképességfejlesztés időszakában vagyunk. Még három verseny és két edzőtábor lesz Londonig, jól haladunk. Már voltam egy olimpián, úgy érzem, a mostani felkészülés tekintetében mind erőnlétileg, mind mentálisan jobban állunk” – mondta az egyetlen női birkózónk, aki szerint az olimpiai küldöttség képes lehet arra, hogy megismételje vagy felülmúlja a kínai olimpiai szereplést.

“Aki nem azért megy ki, hogy nyerjen, az a dobogó közelébe se fog kerülni. Mi más lehetne a célunk, mint az, hogy minél eredményesebbek legyünk. Szeretnék én is hozzátenni valamit az éremtáblázat csinosításához” – mondta Sastin Mariann.

Az öttusázó Tóth Adrienn már rendelkezik kvótával, de még nem biztos, hogy ő megy Londonba, hiszen a ranglisták alapján Kovács Sarolta mellett Gyenesei Leila is kvótához jutott. Viszont csak két egyéni induló nevezése lehetséges:

“Úgy érzem, én idén a versenyeken mindent megtettem, így nagyon várom a döntést az induló személyéről, szerintem a napokban ez meg is születhet” – így Tóth Adrienn, aki arra a kérdésünkre, mennyire nehéz elfogadni az öttusa olimpiai háttérbeszorulását, azt mondta, a nemzetközi sportolói bizottság tagjaként azért igyekszik majd megszilárdítani a sportág helyzetét a jövőben a maga módján. “Nehéz volt a kombinált versenyszámra átállás nekem is, de a visszajelzések szerint sokkal látványosabb lett a sportág, ezt el kell fogadnunk, még ha én a sima lövészetet kicsit visszasírom.”

“Azt látom a sportolóinkon, a magyar küldöttség tagjain, hogy nagyon elszántak. Nem is feltétlenül az eredmények miatt, hanem azért, hogy képesek legyenek azt végrehajtani, amit maguknak tűztek ki. Közhely, hogy az ember nem éremért megy ki, és az is a cél, de nekem is az a fontos, hogy a nap végén mosolyogjak. Ha ez így lesz, akkor minden úgy történt, ahogy elvártam, és az eredmény is jó lesz. Úgy érzem, a drukkerek is azt várják, hozzuk ki a legtöbbet magunkból” – mondta a Sport24-nek Tóth Adrienn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik