Sport

Norvég edzője lett a Fehérvárnak

Karl Erik Böhn után újabb skandináv szakember vállal szerepet a női kézilabda-bajnokságban. Az Alcoa bízott meg egy északi trénert.

A norvég Pal Oldrup Jensent nevezték ki a női kézilabda NB I-ben idén hatodik helyen zárt Alcoa vezetőedzőjévé. Ezzel ő lett a klub történetének első külföldi szakvezetője.

A 46 esztendős szakember július elsején áll munkába. Jensennel első lépésként egyéves szerződést kötöttek, ám a felek az együttműködést hosszabb távra tervezik. Munkáját Siti Bea másod-, illetve Sugár Tímea kapusedző, míg az utánpótláscsapatoknál Deli Rita szakmai igazgató segíti.

A norvég tréner az elmúlt hét szezonban az IL Flint Tonsberg női csapatát irányította, amelyet a harmadosztályból a norvég első ligába vezetett fel. Azt megelőzően, 2005-ben a Haslum HK férfi csapatával norvég bajnoki ezüst- és kupa aranyérmet nyert. Hazájában még a korosztályos válogatottak szövetségi kapitánya is volt. Korábban kapusként szerepelt a válogatottban, és több bajnoki, illetve kupagyőzelem részese volt.

Érdekesség, hogy Konkoly Csaba másodszor kell, hogy átadja helyét egy norvég szakembernek, hiszen a Győrtől szezon közben küldték el, és ott, helyére Karl Erik Böhnt nevezték ki. Ő a bajnoki cím megszerzésével befejezte munkáját Győrben, és kizárólag a női válogatott kapitányaként dolgozik a jövőben, helyére spanyol edző érkezett a bajnokcsapathoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik