Sport

Történelmi siker küszöbén a Kings

los-angeles-kings(210x140)(2).jpg (los angeles kings, )
los-angeles-kings(210x140)(2).jpg (los angeles kings, )

A Los Angeles Kings a harmadik mérkőzést is megnyerte a New Jersey elleni NHL-fináléban, így már csak egy győzelemre vannak a bajnoki címtől.

Az első két találkozójukon egyaránt a Királyok diadalmaskodtak, mindkétszer a hosszabbításban. Kedd hajnalban azonban nem kellett a ráadásig várni, hogy megtudjuk, szépít-e a Devils, vagy újra a szezon meglepetéscsapata, a Kings nyer.

Az első harmadban mindkét alakulat közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, de Quick és Brodeur kapus védéseinek köszönhetően egyszer sem szólalt meg a találatot jelző kürtszó. Ellenben a második felvonásban kétszer is: előbb Alec Martinez pofozta be a pakkot a kapuba, majd Anze Kopitar is eredményes volt.

Nem a Devils estéje volt hétfőn, mivel hiába próbálkoztak semmi sem jött össze, vagy Quick tudott hárítani bravúrral, vagy valamelyik hazai védő vetődött bele a lövésükbe. A másik oldalon azonban született még két gól, ezúttal emberelőnyből: Jeff Carter és Justin Williams voltak az elkövetők (4-0).

Harmadik sikerével a Kings karnyújtásnyira van fennállása első Stanley-kupájától, ugyanis már csak egyszer kell győztesen elhagyniuk a jeget, ráadásul a következő, negyedik találkozót csütörtök hajnalban Los Angelesben rendezik.

Eredmény – NHL, döntő a Stanley-kupáért, 3. mérkőzés
Los Angeles Kings – New Jersey Devils 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik