Sport

Stoner nem aggódik Lorenzo előnye miatt

Casey Stoner (Casey Stoner)
Casey Stoner (Casey Stoner)

A tavalyi világbajnok Casey Stoner szerint nagy riválisa, Jorge Lorenzo hiába tett szert húsz pontos előnyre, ez még nem behozhatatlan.

Miután a hétvégi Katalán-nagydíjon Casey Stoner csak a negyedik helyen ért célba, a hazai pálya előnyét élvező Jorge Lorenzo győzött, és már húsz ponttal vezet Stoner előtt a világbajnoki pontversenyben.

Az ausztrálok kétszeres MotoGP világbajnoka azt mondta a verseny után, hogy nem aggódik Lorenzo előnye miatt. Stoner ezen a futamon sorozatban már huszadszor végezhetett volna dobogós helyen, ám ezúttal az olasz Andrea Dovizioso is beférkőzött elé az utolsó körben, így végül lemaradt a pódiumról.

Ez volt az első alkalom, hogy nem végzett az első háromban mióta a Honda versenyzője, a “gyengébb” szereplést Stoner a Bridgestone-ra és a rossz gumikra fogta.

Stoner annak ellenére nem aggódik, hogy Lorenzo bombaformában van: az első öt futamból hármat megnyert, ezzel pedig máris annyi győzelmet szerzett idén, mint az előző szezonban összesen.

“Nem aggódom a vb-cím miatt, ezzel ráérek az idény végén foglalkozni. Pillanatnyilag azzal foglalkozom, hogy minél több futamot nyerjek. Ez hétvégén nem sikerült, de néhány fontos pontot szereztünk, ami a későbbiekben jól jöhet. Ha ez a 12. verseny lett volna a 18-ból, akkor talán soknak számítana a 20 pontos hátrány, viszont a világbajnokság nagyon hosszú, és ez a 20 pont egy futam alatt is behozható”. – mondta Stoner, majd hozzátette: “Fantasztikus volt egymás után 19-szer dobogóra állni, de a 20. már nem sikerült, így alakult. Ezentúl is a lehető legjobb eredményre fogok törekedni minden futamon”.

Az ausztrál a tavalyi idényben tíz futamon diadalmaskodott, ám tudja, hogy a Yamaha az utóbbi években egyre jobb.

“Sok világbajnokságot nyertek már, és az sem számít, ha épp gondjaik vannak, a Yamaha mindig kemény ellenfél. Tavaly mi nagyszerűen szerepeltünk, de nem hiszem, hogy nagy előnyünk lenne velük szemben. Idén több helyen javulni tudtak az előző évhez képest, így kiegyenlített csata várható a szezon hátralévő részében”. – fejezte be mondandóját Stoner.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság következő futama Nagy-Britanniában lesz június 17-én, jelenleg még a múlt heti versenyhelyszínen, Katalóniában tesztelnek a versenyzők és a csapatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik