Sport
Peter Brabeck (peter brabeck, forma-1, formula-1, nestle)

Késhet a Forma-1 tőzsdei bevezetése

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

rovatvezető. 2012. 06. 05. 11:26

Peter Brabeck, a szervezet új elnöke megerősítette, hogy még nem született végső döntés a Forma-1 tőzsdei bevezetéséről. Az értékpiac helyzete miatt a korábban kitűzött júniusi időpontot nem tartják a legalkalmasabbnak, ráadásul a Facebook-részvények problémás piacra lépése is óvatosságra int.

A Forma-1 igazgatótanácsa a Monacói Nagydíj hétvégéjén tartott ülésen hivatalosan is megválasztotta Peter Brabecket a sportág elnökének. A Nestlé elnöki tisztségét is betöltő osztrák üzletember elmondta, hogy az igazgatótanács egyelőre nem döntötte el, mikor fogják tőzsdére vinni a Forma-1 részvényeit. Eredetileg júniusra tervezték a szingapúri tőzsdére lépést, amelyre meg is kapták az engedélyt, de még nem született konkrétum az ügyben.

A Forma-1 jelenlegi tulajdonosai a médiainformációk szerint 3 milliárd dollárt szeretnének kapni az első nyilvános csomagért. Az értékpiac azonban nehéz helyzetben van: az ázsiai-pacifikus régióban a bevezetések az elmúlt öt év legrosszabb eredményeit produkálták, és tavalyról egyötödével csökkent a piaci aktivitás. A befektetők elővigyázatosak az új részvényekkel kapcsolatban, és az aggodalmakat fokozta a frissen tőzsdére vitt Facebook-részvények értékének csökkenés is.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone helyzete szintén kockázati tényező a befektetők szemében. A sportágat évente 2 milliárd dolláros bevételt generáló intézménnyé fejlesztő 81 éves üzletember közeli jövőbeni szerepe egyelőre nem kérdéses, de már gondolni kell a helyettesítésére is. Brabeck szerint kész tervvel rendelkeznek minden eshetőségre.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.