Sport

Dovizioso volt a leggyorsabb a teszteken

Andrea Dovizioso (andrea dovizioso, )
Andrea Dovizioso (andrea dovizioso, )

Barcelonában maradtak tesztelni a csapatok a hétvégi Katalán Nagydíj után, hétfőn Andrea Dovizioso szerepelt a legjobban.

Úgy tűnik, hogy az olasz versenyző egyre jobban belejön a Yamahával, miután vasárnap megszerezte első dobogós helyét a hangvillásoknál, másnap máris végigverte a mezőnyt a teszteken.

Leginkább a Ducati hangoztatta korábban, hogy minél több tesztelésre van szükségük, két versenyzőjük közül Nicky Hayden a 10., míg a hétszeres világbajnok Valentino Rossi pedig csapattársa mögött végzett a 11. helyen.

A Repsol Honda világbajnoka Casey Stoner a gumikra panaszkodott, miután a versenyen az utolsó körben előzte meg őt Dovizioso, így az ausztrálnak nem sikerült huszadszor is dobogón végeznie. A csapat ezért a gumikkal volt elfoglalva, mind Stoner, mind Daniel Pedrosa gyorsabb időket futott, ez a teszteken a hatodik és a hetedik helyet jelentette.

A vasárnapi győztes Jorge Lorenzo és csapattársa Ben Spies más beállítású Yamahákkal próbálkoztak, variáltak az elektronikán és a motor beállításain is, végül Lorenzo a nyolcadik, Spies pedig egy biztató második hellyel örvendeztette meg a Yamaha Factory Racing csapatot.

A nap végére Dovizioso időeredménye bizonyult a legjobbnak, ő 1.41’997-es időt futott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik