Sport

Csütörtökön dől el az Olaj sorsa

A héten döntenek arról, hogy mely csapat indulhat a kosárlabda Adria Ligában. A három lehetséges jelölt egyike a Szolnoki Olaj.

Mint ismert, a magyar bajnok és kupagyőztes Tisza-parti együttes, amely ebben a szezonban az EuroChallenge Kupa négyes döntőjébe is eljutott az Adria Ligában való indulással kacérkodik. A patinás sorozatban megvannak a fix indulók, azonban a címvédő Maccabi Tel Aviv érvényes szerződése ellenére nem kíván részt venni a következő kiírásban.

A BB1.hu információ szerint hárman pályáznak a megüresedett helyre: a szerb KK Vojvodina Novi Sad, a szlovén Helios Domzale, valamint a Szolnoki Olaj. Korábban ugyan pletyka szinte felmerült, hogy mindhárom klub indulásához növelnék az Adria Liga létszámát, ezt azonban a sorozat általános igazgatója, Roman Lisac cáfolta.

Arról, hogy a három pályázóból ki indulhat majd a bajnokságban csütörtökön a kora esti órákban döntenek. Ez természetesen nagyban befolyásolja az Olaj jövő évi összetételét, így bármi is lesz a döntés, nagy valószínűséggel csütörtököt követően beindul a jövés-menés a Tiszaligetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik