Sport

Börtönben Mayweather

floyd mayweather (floyd mayweather)
floyd mayweather (floyd mayweather)

Még decemberben ítélték 90 nap börtönre a profi bokszolót, aki hétfőn, hatalmas médiaérdeklődés közepette megkezdte a büntetése letöltését.

Floyd Mayweather Jr.-t még decemberben ítélték három hónap letöltendő börtönbüntetésre, családon belüli erőszak miatt. A 34 éves amerikai ökölvívó 2010 szeptemberében alaposan helybenhagyta ex-barátnőjét, akit ráadásul két gyermekük szeme láttára vert meg.

A jelenlegi váltósúlyú világbajnoknak, aki eddigi 43 profi meccsét kivétel nélkül megnyerte, eredetileg azonnal börtönbe kellett volna vonulnia, ám különleges bírói engedéllyel elhalaszthatta a büntetés megkezdését.

Floyd Mayweather arra hivatkozott, hogy szerződéssel lekötött világbajnoki összecsapása lesz, melyet a Las Vegas-i bíró el is fogadott. A Cotto elleni mérkőzést Mayweather megnyerte, így már semmi sem állhatott az igazságszolgáltatás útjába.

A bajnokot hétfőn délután bilincsben szállították a megyei börtönbe, ahol megkezdte 87 napos büntetését. Három napot ugyanis már korábban letöltött a 90-ből.

De az ökölvívónak ezekben a percekben is csak a bunyón járt az esze, és az összegyűlt újságíróknak és fotósoknak elmondta, hogy így legalább novemberben visszavághat majd a nagy riválisnak, Manny Pacquiaónak.

Mayweather azt is nehezményezte, hogy minden valószínűség szerint nem tudja majd megnézni a nagy ellenlábas Tim Bradley elleni meccsét, ugyanis a börtönben nincs kábeltévé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik