Sport

Aubin Cazals a WSOP Mixed Max bajnoka

Az idei World Series of Poker ötezer dolláros Mixed Max eventjének bajnoki címét a francia Aubin Cazals szerezte meg.

Hosszadalmas küzdelmek után a francia Aubin Cazals szerezte meg a bajnoki címet a WSOP 5000 dollár nevezési díjú Mixed Max versenyén, amivel 480 ezer dollárt nyert – írja a Poker.hu.

A világbajnokság különleges lebonyolítású versenye a vártnál egy nappal hosszabbra nyúlt, miután az elődöntőben a Cazals-Mirzikinian párbaj maratoni kilenc és fél órásra nyúlt.

A WSOP szabályzata szerint egy versenyen egy játéknapon maximum 10 órát játszhatnak, így a döntőbe jutott Joseph Cheongnak, valamint a másik ágat megnyerő Aubin Cazalsnak egy újabb napot be kellett iktatnia.

Ez egyik játékosnak sem tetszett, ugyanis mindketten már érdekeltek voltak másik versenyben is, végül újabb napos csúszással sikerült megrendezniük az utolsó meccset.

A felek 3-3 millió zsetonról kezdtek, a rendkívül alacsony vakoknak köszönhetően ismét maratoni küzdelemre lehetett számítani.

Közel öt óra játékot követően unta meg vélhetőleg az egészet Cheong, akinek már javában folyt egy másik versenye, így a licitháború után négyes párral ment allin, Cazals király párral tartott és a K-7-3-7-9 közös lapoknak köszönhetően legyőzte ellenfelét.

Aubin Cazals 480 564 dollárt kapott szép teljesítményéért, Cheong második helye 296 956 dollárt eredményezett a fiatal kártyásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik