Sport

A Kemény-csapat első sikere

A magyar férfi-vízilabdaválogatott nehéz kezdés után könnyedén nyert Kanada ellen, az amerikai túrán ez volt az első győzelme a pólósainknak.

Válogatottunk a tengerentúli felkészülés vége felé közeledve hétfőn megszerezte első győzelmét Vancouverben, három nyeretlen mérkőzés után.

Az amerikaiak elleni két vereség és a horvátok elleni döntetlen után nem kezdődött jól ez a meccs sem, Kemény Dénes fiai sok hibát ejtettek, így gyorsan kétgólos hátrányba kerültek. A két kanadai bíró is a mieink ellen fújt, jóval több kiállítást ítélt meg ellenünk, mint a hazaiak ellen.

A harmadik negyedben sikerült először vezetni Biroséknak, ekkor 6-5-re változott az állás. Innentől kezdve a kanadaiaknak nem volt esélyük, a végén biztos magyar siker született, a végeredmény 13-9 lett a mieinknek.

Erre a mérkőzésre is sok néző látogatott ki, több mint 1000 ember láthatta a kanadai vereséget, válogatottunk sem volt magányos, hiszen a szurkolók fele magyar volt.

“Döcögve indult a meccs, a további sok munka látszott a csapaton, mert itt még jobbak az edzésfeltételek, mint Amerikában voltak, úgyhogy ezt kihasználjuk. A mérkőzésen elkövetett hibákat megpróbáljuk kiküszöbölni, nyilvánvaló nehézség volt, hogy nagyon sokat védekeztük emberhátrányban és túl sokszor akadtak meg a támadásaink támadófault miatt, ezen is dolgoznunk kell majd” – nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu-nak.

Az észak-amerikai túra utolsó mérkőzése szintén Kanada ellen lesz, a helyszín a Victoria állambeli Saanich városa: magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszanak pólósaink.

Férfivízilabda felkészülési mérkőzés, Vancouver, Kanada

Kanada – Magyarország 9-13 (2-0, 1-2, 3-7, 3-4)

Kanada: Randall, Kudaba, Vikalo, Constantin-Bicari 1, Boyd 3, Robinson, Conway, Graham 3, Radojcsics, Dakics, Gasics, McElroy 2, Alekszics, Lapins, Tascereau. Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovics

Magyarország:
Baksa, Varga T., Madaras, Varga Dénes 1, Kásás, Hosnyánszky 2, Kiss G. 4, Szivós 1, Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á. 1, Hárai 1, Vámos 1, Gór-Nagy, Szécsi. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik