Sport

Hivatalos: Nagy László csatlakozik a magyar válogatotthoz

Nagy László három év kihagyás után hétfőn csatlakozik a világbajnoki selejtezőre és a londoni olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéhez.

A 31 éves játékos, aki a hétfői sajtótájékoztatón maga jelentette be visszatérését, még ma elutazik a veszprémi edzőtáborba a csapathoz, amely vasárnap és jövő szombaton a norvégok ellen vív vb-selejtezőt.

Nagy legutóbb 2009-ben játszott a magyar válogatottban, azóta különféle indokokkal maradt távol, sőt, tavaly februárban hivatalosan is lemondta a válogatottságot, s már közel volt ahhoz, hogy felvegye a spanyol állampolgárságot. Végül a megadott határidőig nem tette le az esküt, így nem játszhat a spanyol válogatottban, s úgy döntött, visszatér Magyarországra.

Először a Pick-Szegedet kereste meg az ügynököm, lévén a nevelőegyesületem, de nem tudtak olyan ajánlatot tenni, amit el tudtunk volna fogadni – mondta nagy a sajtótájékoztatón. – A Veszprém ajánlata nagyon szimpatikus volt, és a döntésemben elsősorban családi okok játszanak szerepet. Én a magam részéről, a mai nappal az elmúlt három évet lezártnak tekintem.”

Nagy László elmondta, hogy pár hónapja még úgy gondolta, a Barcelonában fejezi be a pályafutáésát, és négyéves szerződést szeretett volna kötni a klubbal. A vezetők azonban másképp gondolták, így egyre jobban érett a hazatérés gondolata.

A játékos bízik abban, hogy a veszprémi szurkolók is elfogadják, és a vasárnapi, Norvégia elleni világbajnoki selejtezőn is buzdítani fogják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik