Sport

Eldőlt: Nagy László újra magyar válogatott lesz

nagy lászló mocsai lajos ingyenes (nagy lászló, ingyenes, mocsai lajos)
nagy lászló mocsai lajos ingyenes (nagy lászló, ingyenes, mocsai lajos)

Visszatér Mocsai Lajos nemzeti együttesébe a Veszprémbe tartó átlövő, ezzel vége lehet a hercehurcának.

Hosszú-hosszú idő után ismét a magyar válogatott mezében futhat ki a kézilabdapályára Nagy László. A Barcelonától várhatóan a Veszprémbe igazoló klasszis két év után tér vissza a csapatba.

Sokáig kérdéses volt a szereplése, a spanyol válogatottal is szemezett, ehhez képest akár vasárnap, a norvégok elleni vb-selejtezőn is pályára léphet, mert benevezik.

Nagy ma már együtt edz a magyar csapattal Veszprémben, de kora délután még a Parlamentben volt jelenése, később a Thália Színházban jelentették be, hogy újra felhúzza a magyar nemzeti mezt. A teátrumban ott volt Mocsai Lajos szövetségi kapitány is.

Nagy 2009 nyarán játszott utoljára a magyar csapatban, azután lemondta a válogatottbeli szereplést, mert nem látta biztosítottnak a tárgyi feltételeket. Nagy huzavona kezdődött ezután, hiszen Mocsai Lajos többször is meghívót postázott, de volt, hogy nem reagált vagy kitérő választ adott a kérdésre.

Volt mire válaszolni (Fotó: MTI)

Ezt követően többször is felmerült, hogy Nagy azért nem akar a magyar csapatban játszani, mert a 12 évnyi barcelonai szereplés után a spanyol válogatottban lépne pályára a londoni olimpián. Nemrégiben be is adta állampolgársági igényét, de a megadott határidőig végül nem vette fel a szükséges papírokat, nem lesz spanyol.

Az elmúlt hetekben felgyorsultak az események, hiszen hiába nyerte meg újra a bajnokságot a Barcával (korábban mindent megnyert a klubbal, amelynek ikonjává vált), a hírek szerint a magasabb fizetésért Veszprémbe igazolhat. Az MKB-hez egyébként már elkötelezte magát korábbi edzője, Antonio Carlos Ortega és egy katalán játékos is.

Nagy: “Tudom, hogy megosztott a közvélemény”

“Tudom, a közvéleményt megosztotta az ügyem, s ez először rosszul esett, de el kellett foganom” – beszélt az elmúlt időszakról Nagy László. “Családom, barátaim ugyanakkor maximálisan mellettem álltak, bárhogy is döntöttem. Abban biztos vagyok, hogy a társak pozitívan fogadnak majd, s remélem, a szurkolók is így tesznek. Vasárnap hazai pályán, Veszprémben már fontos meccs vár ránk.”

Ahogy a sajtótájékoztatón Kálomista Gábor, a veszprémi klub elnökségi tagja kiemelte: az MKB Veszprém és a Barcelona még egyeztetéseket folytat arról, hogy Nagy mikortól lehet a magyar bajnokcsapat tagja, mivel 2013-ig érvényes szerződése van a katalánokkal.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány hangsúlyozta: nagy öröm az átlövő visszatérése, mert a válogatottnak óriási szüksége van a tudására. “A magyar kézilabdázás érdeke, hogy a válogatott minden tornán a legerősebb összeállításban álljon fel, és így biztosított a sportág hazai jövője. Nagy a világ egyik legjobbja, és ha szeretne itt játszani, akkor örömmel várjuk. Bízom benne, hogy mindenki szeretettel fogadja!” – fogalmazott a kapitány.

Az átlövő elmondta azt is, nem pénzért játszik a válogatottban, és igazából azért jön el a barcelonaiaktól, mert olyan ajánlatot kapott, amely nem felelt meg neki. Ezért döntötte el családjával, hogy Magyarország felé veszi az irányt, ezzel pedig lehetővé vált, hogy ismét magyar válogatott legyen.

Menedzsere, Szörnyi Attila kiemelte: először a játékos nevelőegyesületét, a Szegedet keresték meg, de nem tudtak megállapodni. Utána viszont a Veszprémmel sikerült megegyezni, de hangsúlyozta: azok az összegek, amelyek a sajtóban megjelentek (évi 750-800 ezer eurós fizetés), a valóságtól “elrugaszkodtak”, és “el kell osztani” azokat.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón átadta a Nagynak a 19-os számú mezt, majd kiemelte: azok a válogatott körüli feltételek, amelyeket a játékos korábban kifogásolt, rendeződtek, most már a csapat megfelelő szintű edzőtáborokba utazik, a napidíj és a biztosítások kérdését is sikerült megoldani, s az együttes minden fontos mérkőzésre két nappal korábban megérkezik a helyszínre.

Érdekesség, hogy nemrégiben Laurencz László mesteredző úgy nyilatkozott, morális csőd lenne, ha Nagy újra a magyar válogatottban szerepelne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik