Sport

A hosszabbításban egyenlített a Boston

boston celtics (boston celtics, )
boston celtics (boston celtics, )

Az észak-amerikai kosárliga (NBA) keleti döntőjének negyedik mérkőzésén a Boston Cetlics hosszabbításban nyert, és egyenlített a Miami ellen.

Úgy tűnik, az NBA keleti döntőjében csak a hazai pályán játszó csapatok tudnak győzelmet besöpörni, mivel a Heat a párharc első két felvonásást nyert meg – Miamiban, míg a Celtics a harmadik és negyedik meccset, meglepő módon Bostonban.

A hétfő hajnalban rendezett meccsen jobban kezdtek a hazaiak, már 14-4-re, majd 21-6-ra is vezettek, ám ekkor megrázta magát a Bosh nélkül felálló Heat és elkezdtek felzárkózni, de ez is kevés volt az egyenlítéshez, főleg úgy, hogy a második negyedet is a Celtics vitte.

A 61-47-es félidő után úgy tűnt, bőven 100 pont felett végeznek a hazaiak, de nem így lett. Őrült hajrába kezdett a Miami, és a hátralévő két etapot simán megnyerték, ráadásul a Celtics csak 28 pontot szórt a második félidőben.

A rendes játékidő azonban 89-89-el végződött, így következett a hosszabbítás, ami meglepő fordulatot hozott, ugyanis öt perc alatt csak hat pont született: kettőt dobott a Heat, négyet a Celtics, így a bostoniak nyertek, és 2-2-re mentették a már lefutottnak hitt párharcot.

A találkozó legjobbja mégis LeBron James volt, aki 29 pontot és 6 lepattanót szerzett, míg a bostoniaktól Paul Pierce vállalta a legtöbbet, 23 pontot és 6 lepattanót.

Eredmény – NBA, főcsoportdöntő, 4. mérkőzés
Boston Celtics – Miami Heat 93-91 /hosszabbítás után/

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik