Sport

Pálinger búcsúmeccsén simán vertük a fehéroroszokat

A magyar női kézilabda-válogatott 28-21-re legyőzte Fehéroroszországot az Eb-selejtező utolsó körében, Dabason.

A selejtezőkör utolsó mérkőzése tét nélkül zajlott, ugyanis az már szerdán eldőlt, hogy női kéziseink ott lesznek a decemberi kontinenstornán, mivel győztünk az azeriek ellen, a németek pedig simán megverték a fehéroroszokat.

Így nemcsak a magyar csapat búcsúzott a sorozattól, hanem Pálinger Katalin is a kézilabdától, ugyanis a kiváló kapus korábban bejelentette, az idény végén visszavonul. Ezért a dabasi csarnok pályáját körülvevő ledfalon a “Köszönjük Kati!” felirat volt olvasható a találkozó felvezetésekor.

A mérkőzés kezdése előtt a  hazai szövetség részéről Szucsánszki Zita 75. válogatottságáért kapott díjat, míg Pálinger Katalin egy 254-es számú válogatott mezt kapott, mivel ennyiszer húzhatta magára a nemzeti csapat trikóját.

A meccs elején Pálinger két bravúrvédést is bemutatott, mégis a vendégek szerezték meg az első gólt. Ez azonban nem fogta meg a magyarokat, Tomori és Cifra találataival fordítani tudtunk, majd szépen meg is léptünk a fehéroroszoktól, igaz a játékvezető bemozdulás miatt érvénytelenítette Görbicz hétméteresét.

Az első félidőben tartottuk a három-négygólos távolságot: Tomori gólja után 8-5 volt az állás, majd az első húsz perc végén Görbicz büntetőjével mág négy volt közte (11-8).

Vincze góljával már megnyugtató előnyt szerzett válogatottunk, ekkor 13-8 állt az eredményjelzőn. Az első játékrész hajrájában tudtak faragni a fehéroroszok a különbségből, így 14-10-es magyar előnnyel vonultak öltözőbe a felek.

Így búcsúzott Pálinger Katalin:

A szünet után magunkra húztuk a vendégeket és Dronava második góljával már csak kettővel, 15-13-ra vezettünk, de Tomori és Görbicz tettek arról, hogy ne bízzák el nagyon magukat a fehéroroszok.

A második félidő felénél elfogyott a vendég csapat irama, és ezt Görbicz ki is használta: 24-17-re módosult az állás, de ekkor már látszódott is a fehéroroszokon, hogy nagyon nem fognak megszakadni a hátralévő 15 percben.

Szucsánszky 244. találatát jegyezte egy hetes után, 75. válogatott meccsén, és ez a gól már nyolcra növelte a magyar előnyt (27-19), így idegeskedni már csak amiatt lehetett, megdobjuk-e a 30 gólt.

A válasz nem, ugyanis 28-21 lett a mérkőzés vége.

Eredmény – kézilabda Eb-selejtező, 1. csoport, 6. forduló
Magyarország – Fehéroroszország 28-21 (14-10)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik