Sport

Michelisz egy 4. és egy 10. helyet szerzett

michelisz norbert (michelisz norbert, )
michelisz norbert (michelisz norbert, )

Vegyes érzésekkel térhetnek haza a Zengő Motorsport versenyzői a túraautó-vb portugáliai futamáról.

Kedvező előjelekkel várta a Zengő Motorsport istállója a túraautó-világbajnokság hetedik állomásának versenyeit, ugyanis mindkét versenyzőjük kiválóan szerepelt a szombati időmérő edzésen Portimaóban.

Az első versenyen Michelisz Norbert jól kapta el a zöld jelzést, ennek ellenére egy pozíciót vesztett az első kanyarig és visszaesett a negyedik helyre. Wéber Gábor számára nem indult jól a verseny, több helyet hátracsúszott a a rajtnál és a nagy kavarodásban, még az első körben Aleksei Dudukalo kiütötte a vétlen magyar autóversenyzőt, aki az ütközés következtében a kavicságyban ragadt.

Michelisz Norbert a verseny végéig magabiztosan őrizte negyedik helyét és elsőként végzett a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésében. A futamot a világbajnoki pontverseny éllovasa, Yvan Müller nyerte az idei második pole pozícióját megszerző Gabriele Tarquini és a csapattárs, Robert Huff előtt.

A második futam rajtját az első sorból induló Alain Menu kapta el a legjobban és azonnal az élre állt, mögötte Tom Coronel és Pepe Oriola haladt. Wéber Gábor autója lefulladt a rajtrácson és a mezőny végére esett vissza. Michelisz a Monteiróval folytatott csatából most vesztesen jött ki, és a 12. helyre csúszott hátra, innen kapaszkodott fel végül a 10. helyre. A második futamot Alain Menu nyerte.

A pontversenyben Michelisz Norbert 106 ponttal a hetedik helyen áll, egy ponttal lemaradva Pepe Oriola mögött. A fiatal spanyol a Yokohama Drivers’ Tropy értékelésben megőrizte vezető helyét, előnye 10 pont Michelisz Norberttel szemben.

A világbajnoki címért folyó harcban Yvan Muller öt futamgyőzelemmel, 245 megszerzett ponttal áll az élen, Robert Huff a második 227 ponttal és Alain Menu a harmadik 210 egységgel.

A következő fordulót július 21-22-én a brazíliai Curitibában rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik