Sport

Michelisz és Wéber is kitett magáért Portugáliában

A Zengő Motorsport mindkét versenyzője bejutott a második kvalifikációs szakaszba a túraautó-világbajnokság (WTCC) hetedik, portugáliai állomásán.

A csapattól kapott hírlevél szerint Michelisz Norbert a Q1-ben már az első nekifutásra továbbjutást érő időt autózott, a negyedik idővel jutott be a második szakaszba. Wéber Gábor az etap hajrájában futott jó időt, így az utolsó bejutóként ment tovább a Q2-be.

Az időmérő második felvonása tíz percig tartott, így mindenkinek egy gyors köre volt arra, hogy villantson. Michelisz újra bizonyította rátermettségét, a szombat harmadik idejét tudhatja a magáénak, Wéber pedig a hetedik legjobb időt autózta. Michelisz így az első vasárnapi versenyen a második sorból indul, míg Wéber a negyedikből. A második futamon már Wéber rajtol kedvezőbb helyzetből a fordulásnak köszönhetően, övé a 4., csapattársáé a 8. rajtkocka.

Michelisz Norbert a FIA WTCC pontversenyében 93 ponttal a hatodik, csapattársa, Wéber Gábor 3 világbajnoki pontot gyűjtött és ezzel a 20. a sorban. A független – nem gyári – versenyzők értékelésében, a Yokohama Drivers Trophy-ban Michelisz 10 pont hátránnyal a második Pepe Oriola mögött, Wéber 12 egységgel a 10. helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik