Sport

Murray sérülten is folytatja a Roland Garrost

murray (murray, )
murray (murray, )

Andy Murray-nek csütörtökön, a Niemien elleni meccsen sérült meg a háta, ám folytatni tudta, sőt végül megverte a finn teniszezőt.

A skót nem adta fel a mérkőzést a sérülés ellenére sem, és könnyedén verte meg finn ellenfelét, igaz, az eredményjelző nem erről tanúskodik.

A britek első számú teniszezője már régóta hátsérüléssel bajlódik, és úgy tűnik ez a Roland Garrosra sem múlt el teljesen. A mérkőzés elején Niemien gyorsan elhúzott 4-0-ra, Murray pedig hátfájdalomra panaszkodott az edzőjének, és bár folytatni tudta, a sérülés láthatóan korlátozta a mozgásban.

Az első szettben mindössze egy játékot tudott nyerni a skót, így Niemien végül 6-1-re hozta a játszmát. A második szett elején úgy tűnt közeleg az időpont, amikor Murray-nek fel kell adnia a meccset, ám ezt a skót nem így gondolta.

Ám ahogy haladt az idő, mintha Murray mozgása is javult volna, három bréklabdát is hárítva nyert, 3-3-ra alakítva az eredményt. Niemien igyekezett tartani a skótot, Murray azonban egyre jobban belelendült, elvette a finn adogatását, majd megnyerte sajátját, miután egy tenyerest a hálóba ütött Niemien: 6-4.

A finnek ezután már nem ment, kettős hibákat ütött, a meccs képe teljesen megváltozott, már Murray irányított. A harmadik szettet már sima 6-1-gyel hozta a skót, végül 6-2-re behúzta az utolsót is, és továbbjutott.

Andy Murray így a kolumbiai Santiago Giraldóval került össze, aki az ausztrál Bernard Tomicot győzte le 6-4, 6-1, 6-3 arányban.

Eredmények – Roland Garros, 2. forduló (a 32 közé jutásért)

Férfiak:
Murray (brit, 4.) – Niemien (finn) 1-6, 6-4, 6-1, 6-2

Giraldo (kolumbiai) – Tomic (ausztrlál, 25.) 6-4, 6-1, 6-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik