Sport

Leif Force nyerte a WSOP Heads Up versenyét

Az amerikai Leif Force szerezte meg a bajnoki címet a WSOP 3 ezer dolláros No Limit Hold’em / Pot Limit Omaha vegyes Heads Up versenyén.

317 játékos közül Leif Force tudott győzedelmeskedni a World Series of Poker 3-as eventjén, a 3000 dollár nevezési díjú Heads Up tornán, amivel 207 708 dollárt nyert – írja a Poker.hu.

Igazi szupersztár mezőnyt hozott össze az idei WSOP egyik legérdekesebb versenye, a háromezer dolláros No Limit Hold’em és Pot Limit Omaha vegyes Heads Up, azaz párbajszerű tornája.

317 játékos nevezett, ami azt jelentette, hogy számos előnyerő játékos volt a mezőnyben, akik játék nélkül kerültek a második körben.

Az első nap után 64 fősre csökkent a mezőny, majd a legjobb nyolc kezdhette meg a harmadik napot, amikor is már a győzelemért játszottak.

Jason Koon / Annette Obrestad, Simeon Naydenov / David Benefield, Julian Powell / Greg Mekow és Leif Force / Andrew Frankenberger párharcok alakultak ki a négy közé jutásért.

Ezek közül is az első páros csatája volt a legemlékezetesebb, a két hiper agresszív stílusáról ismert játékos csatájából végül Jason Koon került ki győztesként, aki egészen a döntőig is eljutott, ahol az ellenfele Leif Force volt.

A két amerikai összecsapása végül Pot Limit Omahában dőlt el, a 7-8-5 flopon kerültek allin a játékosok, Koon T-9-8-5 lapokat, míg Force A-K-8-J lapokat mutatott. Hiába rendelkezetett két párral és sorhúzóval Koon, a turn T és river Q backdoor flösst eredményezett Force-nak, aki ezzel élete első WSOP karkötőjét nyerte, és húzta be a 207 ezer dolláros fődíjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik