Sport

Szerbiában a lelkesedés az első

Csütörtökön indul a magyar női röplabda-válogatott Szerbiába az idei Európa Liga csoportküzdelmeinek első helyszínére.

A csapat három héttel ezelőtt Tiszaújvárosban kezdte a felkészülést, majd egy rövid hétvége után Miskolcon folytatta.

Az Európa-liga első fordulója most hétvégén, Szabadkán lesz, ahol június 1-jén, pénteken 20 óra 15 perckor a házigazda válogatottal mérkőznek meg a magyar lányok. Másnap 17 óra 30-tól Románia lesz az ellenfél, és végül június 3-án – szintén este fél hatkor – a spanyolok ellen lépnek pályára. Nem volt problémamentes a felkészülés, de Jókay Zoltán szövetségi kapitány szerint nagyon jó hangulatú és lelkes a csapat.

“A hangulattal nincs gond, lelkesek, tettre készek a lányok. A szerkezettel – mint már ismert – annál több. A felkészüléskor kijött az, ami most jellemzi a magyar röplabdát. A legtöbben tanulás, munka mellett készültek. Elismerés és köszönet jár a lányoknak, hogy a vizsgaidőszak alatt – többen érettségiznek is – volt és van energiájuk ilyen munkát véghezvinni. Volt, amikor csak hatan voltunk, ritkán volt teljes a létszám, és akkor még nem említettük a sérüléseket” – mondta a női röpisek szövetségi kapitánya.

“Ez egy nagyon fiatal csapat, jó pár újonccal. Megbeszéltük, hogy a lelkesedést, a küzdést nem adjuk alább, ennek fényében meglátjuk, mit tudunk összehozni. Nagyon jó csapatokkal játszhatunk, ami magában egy nagy élmény lesz a lányoknak. A napokban derült ki, hogy a szerb válogatott kijutott az olimpiára, ami úgy gondolom, már magában feldobja a csapatot, olyannal játszhatnak, aki ott lesz az ötkarikás játékokon. Azt nem tudjuk, hogy a román és a spanyol gárda milyen összeállításban jön, de ők is ott vannak a >>mezőnyben<<, náluk is sokan játszanak külföldi nagyobb klubnál.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik