Sport

Edző lett a háromszoros olimpiai bajnok pólós

benedek tibor (benedek tibor, )
benedek tibor (benedek tibor, )

A két hónapja visszavonult Benedek Tibor egy évre szóló vezetőedzői szerződést kapott az olasz első osztályú Camogli csapatánál.

Benedek Tibor a vlv.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a Camogli-felkérés egy napon érkezett a Recco felmondásával március végén, természetesen van kapcsolat a két esemény között, a magyar klasszis nem hagyta ki a lehetőséget.

A BL-győzte Pro Recco már egy évvel korábban felajánlotta, hogy Benedek dolgozzon Pino Porzio mellett másodedzőként, de akkor inkább a játékot választotta. A jelenlegi helyzet már mindjárt más: “Vezetőedzőnek lenni egy első osztályú klubban pályakezdőként, ez már egy sokkal izgalmasabb feladat. Sokat tanultam az elmúlt években a válogatottnál és úgy érzem ez a kihívás tökéletes most nekem. Az olimpiával néhány hónap múlva véget ér egy ciklus, így nekem is tovább kell lépnem” – mondta Benedek.

“A csapat még alakulóban van, de két verzió képzelhető el. A tavalyi fiatal csapat játszik tovább, akik a középmezőnyben végeztek. Ehhez a csapathoz a kétéves eltiltását letöltő, 36 éves Andrea Mangiante csatlakozik majd. A külföldiekről egyelőre semmit sem tudok még. A másik lehetőség teljes mértékben a Recco jövőbeli csapatszerkezetén múlik, amit nagyban befolyásol az esetleges új nemzetközi klubbajnokság, a Szuperliga és az uniósok olaszországi játékjogának kérdése” – tette hozzá Benedek, aki szerint akár Recco-játékosok is érkezhetnek hozzájuk.

“Nekem mindkét lehetőség megfelel, bármilyen elvárásnak meg tudok felelni, egész életemben ezt gyakoroltam. Ha nagyobb lesz a felelőségem, mert jobb lesz a csapat, akkor azért szép feladat, ha pedig fiatalokkal dolgozom, akkor meglepetésre készülünk majd” – fejezte be Benedek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik