Sport

Búcsúmeccsel köszöntik a visszavonuló Pálingert

álinger Katalin a vasárnapi, fehéroroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőn viseli utoljára a magyar női kézilabda-válogatott mezét.

Vetési Iván, az MKSZ elnöke a dabasi – immár tétnélküli – találkozót felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte: biztos benne, hogy Pálinger Katalin örökre megkerülhetetlen alakja lesz a magyar kézilabdázásnak.

“Büszkék vagyunk rá, hogy 1997 óta szolgálta a válogatottat, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy láthattuk őt a kapuban. Kimondani is szédítő, hogy összesen 16 világversenyen képviselte a magyar válogatottat 1997 és 2010 között, 2004-től csapatkapitányként. Úgy véljük, remek alkalom a hivatalos búcsúra a fehéroroszok elleni vasárnapi Eb-selejtező” – fogalmazott Vetési hozzátéve: a csapat szerdán kijutott a decemberi, hollandiai Eb-re, így hivatalosan is kijelenthető, hogy a női szakág rövid szünetet követően (2011-es vb, idei olimpia) visszatért a nemzetközi vérkeringésbe.
A vasárnapi találkozóval együtt 254-szeres válogatott hálóőr elmondta: számos csodálatos emlék fűzi a nemzeti csapathoz, így hálás, hogy elbúcsúzhat a válogatottól.

Rendkívül jól esik, hogy elbúcsúztatnak. A búcsú sokszor fájó pillanat, én azonban úgy vélem, ideális esetben a búcsú felemelő – miként most is. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, a családomnak, edzőimnek, klubjaimnak, csapattársaimnak és mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy pályafutásom méltó legyen a Magyar Kézilabda Szövetség elismerésére” – mondta a 33 éves Pálinger. “Három olimpián vehettem részt, természetesen kiemelkedik az ezüstéremmel zárult sydneyi csapat emléke, az Európa-bajnokságok közül a bukaresti aranyérem, a világbajnokságok közül pedig mind a zágrábi második hely, mind a szentpétervári bronzérem óriási élmény, csakúgy, mint a 2004-es magyarországi Eb-bronzérem.”
A Győrrel, illetve a Dunaferr-rel összesen nyolcszoros magyar bajnok, hétszeres MK-győztes, kétszeres BL- és EHF Kupa-második kapus utalt rá: sokan kérdezték, visszatér-e valaha.

Ismerem a mondást: soha ne mondd, hogy soha! Ettől függetlenül azonban nem tervezem, hogy ismét csatasorba állnék” – mondta az egyetlen magyar kézilabdázó, akinek hat érme van világversenyekről.

A sajtótájékoztatón Vetési Iván – mint a 2014-es magyar-horvát közös rendezésű női Eb szervezőbizottság elnöke – bejelentette azt is, hogy a kontinenstorna szervezésének napi, operatív feladatait egy százszázalékosan az MKSZ tulajdonában lévő projektcég látja majd el.

Az eddigi kilenc női Eb alkalmával Pálinger Kati hétszer is főszereplő volt, így mindenképpen fontos szerepet szánunk neki a 2014-es torna kapcsán is, mert mégiscsak furcsa volna, ha az elmúlt időszakkal ellentétben a születésnapját nem egy világversenyen ünnepelné – fordult Vetési Iván az 1978. december 6-án született kapus felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik