Sport

Bravúr nélkül, de lelkesen készülnek a bokszolók

kovacs-laszlo(960x640).jpg (kovács lászló)
kovacs-laszlo(960x640).jpg (kovács lászló)

A magyar bokszot három versenyző képviseli Londonban, ők hamarosan megkezdik a közvetlen felkészülést a játékokra.

Újult erővel kezdi meg a felkészülést hétfőn a londoni olimpiára kvótát szerző három magyar ökölvívó – Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) – a tatai edzőtáborban. A kis csapattal együtt készül az a Kalucza Norbert (54 kg) is, aki elsőszámú európai tartalék, így egy esetleges sérülés esetén ő is indulhat a nyári játékokon.

Az edzéseket irányító Kovács László, a magyar ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya szerint ebben a tehetséges gárdában akár négy-öt kvóta is benne volt, de a megszerzett hárommal sem elégedetlen. Valamennyi idei világversenyen – trabzoni olimpiai selejtező férfi torna, kínai kvalifikációs női világbajnokság – érmet, érmeket szereztek ökölvívóink, ám ez a közvélemény szemében ezúttal másodlagos, mivel egyik medálhoz sem jár olimpiai indulás.

“Némi túlzással a tatai edzőtáborból megyünk Londonba. Sajnos a múlt hétvégén elmaradt a horvátok elleni válogatott mérkőzés, ráadásul a Papp László Emlékverseny is szeptemberre tolódott, így versenyszituációk között szinte nem is tudjuk majd lemérni, hol tartanak. Természetesen az eddig is mindent előteremtő szövetség azonnal lépett, így az edzőtáborban nagyon komoly kesztyűpartnerek ellen készülhet a kis magyar különítmény, természetesen Kaluczával kiegészülve” – nyilatkozta Kovács László.

“Káté Gyulának ugye ez lesz a harmadik olimpiája, és bízom abban, hogy az élet most visszaad számára valamit a korábbi évek igazságtalanságaiért cserébe, és egy jó sorsolással megszerezheti az éremgyűjteményéből eleddig hiányzó olimpiai medált. Varga Miki második olimpiáján akár kellemes meglepetést is okozhat, ha sikerül kimozdítanunk a híres-hírhedt nyugalmából, és vibrálva akár a dobogó közelébe is érhet.

Harcsa Zoli első felnőtt olimpiáján szerezze meg azokat a tapasztalatokat, amit Rio de Janeiróban majd a maga javára fordíthat. Persze, ha úgy bunyózik, mint a bakui világbajnokságon, vagy éppenséggel az idei Bocskai Emlékversenyen, akkor 19 éves kora ellenére bármit elérhet” – értékelt Kovács.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik