Sport

Babos Tímeának véget ért a Roland Garros

babos-timea (babos tímea, tenisz, )
babos-timea (babos tímea, tenisz, )

Már egyetlen magyar sincs versenyben a párizsi nyílt tenisztornán, Babos Tímea tajvani partnerével kiesett a páros viadal második körében.

Igazolódott a papírforma női párosban a Roland Garroson, vagyis Babos Tímea és Hszie Su-vej nem jutott tovább a második fordulóból. A magyar-tajvani kettőst az idei szezon legjobb kettőse, a 4. helyen kiemelt Sara Errani és Roberta Vinci győzte le 67 perc alatt.

Errani 8., míg Vinci 9. a WTA páros-világranglistáján, az olasz duó idén diadalmaskodott Madridban és Rómában is. Sokan úgy vélik, a rutinos kettős a Roland Garroson is a legjobb lehet.

A második fordulóbeli összecsapáson az első szett alakult igazán szorosan, noha a magyar-tajvani páros nem jutott el bréklabdáig. Az olaszok ellenben háromszor, s az egyiket ki is használták.

A második játszmát is gyors brék döntötte el, sőt utána még egyszer elvették ellenfelük adogatását az olaszok. A Babos Tímea-Hszie Su-vel duó ezután először – és utoljára – bréklabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőséggel. Hamarosan Errani és Vinci meccslabdákhoz jutott, a második után pedig már a továbbjutást ünnepelhette.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk a világ egyik legjobb párosa ellen. Az ellenfél nagyon stabil volt az alapvonalról és a hálónál is. Mi is jól teniszeztünk, talán a fogadójátékunkban lehettünk volna jobbak. Akkor még szorosabb lehetett volna a mérkőzés. De összességében azt mondhatom, hogy ez a szereplés jó alapot jelenthet a közös folytatásra” – nyilatkozta Babos a csütörtöki mérkőzés után.

A 19 éves magyar játékos ezzel befejezte párizsi szereplését, egyesben az első, párosban a második fordulóban búcsúzott. „Túl kellett esni az első Grand Slamen, ez most így sikerült” – jegyezte meg.

Babos Tímea pénteken utazik haza a Roland Garrosról, majd a jövő héten London mellett készül majd a rövid, de rendkívül intenzív füves pályás szezonra. Először Birminghamben áll rajthoz, majd egy hollandiai verseny után következik Wimbledonban a rendkívül népszerű Grand Slam-verseny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik