Sport

Overdose nagy presztízsveszteséget szenvedett

Az év legrangosabb versenyét is kihagyja a sokáig magyar csodalónak nevezett Overdose, újabb visszatérésére még várnia kell.

Bő három héttel ezelőtt, május 8-án arról számoltunk be, hogy Mikóczy Zoltán, Overdose társtulajdonosa benevezte a lovat a világ talán legrangosabb viadalára, a Royal Ascotra.

A meghiúsult dubaji versenyzés után a lovat Angliába szállították, ott kezelték, majd Magyarországra hozták, hogy itt folytassa a felépülését és rehabilitációját sérülését követően.

A pannoniaoverdose.hu oldal most arról ír, hogy Dózi egészen biztosan nem indul az angliai futamon. Komoly munkát ugyanis még nem végez, igaz, folyamatosan nyereg alatt van, minden nap mozgatják.

Mikóczy Zoltán elmondta, hogy Overdose bírná a terhelést, és lehet, hogy a patája is, csak ez utóbbira nincs száz százalékos bizonyosság, így nem kockáztatnak, inkább kivárják azt a kevés időt, amire a lónak még szüksége van. Ennek ugyan áldozatul esik az idei Royal Ascot, de ha minden jól alakul, akkor idén jó versenyeket futhat még.

“Szépen nő a patájának az új része, de még nem olyan erős, hogy a legkomolyabb terhelést is bírja. Január óta igen sokat javult, de lovas nyelven szólva, még nem engedhetjük el, még fognunk kell egy kicsit” – így Mikóczy.

A hiányzás azért is nagy veszteség, mert az ascoti versenyen minden bizonnyal elindul az ausztrál Black Caviar, aki eddig 21 futamán 21 győzelmet szerzett, és minden idők legjobb sprintereként emlegetik. Őt legyőzni nagy dicsőség lett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik