Sport

Megállíthatatlanul robog a Spurs

A San Antonio Spurs hazai pályán 120-111-re nyert az Oklahoma City Thunder ellen a tengerentúli profi kosárlabdaliga nyugati főcsoportdöntőjében.

Magyar idő szerint szerda hajnalban az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc második meccsét rendezték Texasban. Míg a vendég OKC pocsékul kezdett, addig a Spurs ahogy eddig végig az alapszakaszban, a lehető leghatékonyabban játszott, így percek alatt elhúzott 19-9-re a hazai gárda.

Kevin Durant hiába próbálta meg gatyába rázni a Thundert, a San Antonio a nagyszünetig csak tovább növelt az előnyét, a harmadik negyedben pedig már húsz ponttal is vezetett. A végét ugyan egy kissé izgalmassá tette az Oklahoma City, de összességében kétség sem férhetett a Spurs újabb győzelméhez. Tony Parker 34 pontot dobott, Manu Ginobili 20-al szállt be a padról, az elnyűhetetlen Tim Duncan, illetve Kawhi Leonard pedig dupla-duplával zárt. A túloldalon Durantula 31 egységig jutott, Russel Westbrook 27-et, James Harden 30-at tett a közösbe.

A második mérkőzés összefoglalója:

Ha az alapszakasz végét is beleszámoljuk, akkor a San Antonio Spurs zsinórban huszadik győzelmét aratta, amely új rekord az NBA-ben. A korábbi 19-et is csak egyetlen másik együttesnek sikerült megcsinálnia, a Los Angeles Lakersnek, amely a 2000-01-es szezonban a nagydöntő első mérkőzéséig veretlen tudott maradni, annak a sorozatnak a Philadelphia vetett véget. A Lakers végül könnyedén nyerte meg a nagydöntőt.

Eredmény – NBA, nyugati főcsoportdöntő, 2. mérkőzés
San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 120-111

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik