Sport

Ikszeltünk a horvátokkal

varga dénes (varga dénes)
varga dénes (varga dénes)

Amerikai felkészülési túrájának második mérkőzésén a férfi vízilabda-válogatott 10-10 döntetlent ért el Horvátország ellen.

Az Egyesült Államok elleni, hétfőre virradóra elszenvedett vereség után Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok csapata Horvátországgal találkozott.

A mérkőzés végig magyar fölényt hozott, bár ez az eredményben nem mindig látszott meg, a minimális magyar előnyt a horvátok rendre ledolgozták.

Az utolsó perc előtt 9-9 volt az állás, Varga Dénes ötödik góljával ismét vezetett a magyar válogatott, de Dobud szűk fél perccel a vége előtt egyenlített, az ellentámadás pedig nem járt sikerrel.

A mieink magyar idő szerint péntekre virradóra javíthatnak az USA ellen a harmadik laliforniai fellépésükön.

Eredmény – Férfi vízilabda felkészülési mérkőzés, Newport Beach, Kalifornia

Magyarország-Horvátország 10:10 (1:1, 2:1, 4:5, 3:3)

Magyarország: Nagy V., Katonás, Madaras 3, Varga Dénes 5, Kásás, Hosnyánszky, Kiss G., Kis G., Varga Dániel, Biros, Steinmetz Á., Hárai 1, Varga T. 1, Vámos, Baksa. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Horvátország: Pavic, Buric, Boskovic 2, Dobud 3, Jokovic 1, Karac, Markovic, Buslje, Sukno 2, Barac, Hinic, Obradovic, Buljubasic 2, Setka, Krapic. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics

Kemény: a meccsek hasznosak, az eredmények másodlagosak

Kemény Dénes szövetségi kapitány a meccs után nyilatkozott a vlv.hu-nak: “Harcos, küzdelmes mérkőzésen lett döntetlen, inkább nekünk állt, sose vezettek, de ma is sok tanulsággal gazdagodtunk. Egy hete vagyunk komplettek, így azért ezeket a meccseket nagyon nem lehet komolyan venni – mondta a tréner, aki kiemelte, hogy még csak egy hete folyik a közös munka.

Vannak még hibák, illetve az is befolyásolta a teljesítményt, hogy a hosszú repülőút után 48 órán belül két meccset is lejátszanak jó ellenfelekkel. – Alapvetően az az edzőtábor célja, hogy erősen dolgozzunk és hogy megtörjük a margitszigeti felkészülés monotóniáját. Tudomásul vettük ezeket a meccseket, szerintem hasznosak, függetlenül az eredménytől. A hibák felmérése abból a szempontból fontos, hogy most felkészületlenül, fáradtan szerepeltünk.”

A pólósok kemény munkában vannak, a meccsek délelőttjén is edzést vezényel nekik Kemény Dénes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik