Sport

Kwaysser Ákos 57 ezer dollárt nyert a Sunday Millionon

A Luigi becenévre hallgató zsugás, azaz Kwaysser Valdemár Ákos 57 211 dollárt nyert a PokerStars patinás Sunday Millionján megszerzett 5. helyével.

Tegnap este kezdődött, ma hajnalban pedig véget ért a PokerStars 215 dolláros Sunday Million versenye, amin a magyar Kwaysser Valdemár Ákos egy ötödik helyet szerzett, és 57211 dollárt nyert – írja a Poker.hu.

Majd 7 ezer játékos indult el a PokerStars legpatinásabb versenyén, a Sunday Millionon, amelyen így 1,4 millió dollárt lett a nyereményalap.

Két magyarnak volt nagy esélye bejutni a fináléba, ez sajnos „lasygirl”-nek nem sikerült, az 50. helyen távozott, amiért azonban így is 2 414 dollár ütötte markát.

Kwaysser Valdemár Ákos, vagy ahogyan a magyar pókerelitben ismerik, Luigi, azonban sikeresen beverekedte magát a döntő asztalra, amit a 6-7. helyen kezdhetett meg.

Mivel ekkor már a vakok meglehetősen magasak voltak, így kifinomult játékra nem sok tér adódott, főleg a preflop allinek döntöttek.

Így kerülhetett sor arra is, hogy Luigi párszor allin is menjen, és ezzel tartsa fenn a zsetonjait, mígnem egy kisvak-nagyvak csatában véget nem ért számára a küzdelem.

A-Q lapokkal mondott allint kisvakból, amit a nagyvak „Grindation” adott meg A-3-mal, sajnos 4-7-5-2-7 lapok érkeztek az asztalra, amivel ellenfele kis sort alakított ki, ezzel kiejtve a magyar játékost.

Luiginek azonban nem kell búslakodnia így sem, a közel 11 és fél órás küzdelem után 57 211 dollárt tehetett zsebre.

A tornát végül a brazil „diegokeep” nyerte meg 195 933 dollárt lekaszálva, a Heads Upban épp „Grindation”-t verte, aki 167 391 dollárt kapott második helyéért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik