Sport

Kiss László 25-30 fős olimpiai úszócsapattal számol

eb-érmesek (eb-érmesek)
eb-érmesek (eb-érmesek)

Kiss László szövetségi kapitány szerint a magyar olimpiai küldöttség legnépesebb csapataként 25-30 fős lehet az úszókülönítmény Londonban.

“Még rózsaszínű álmaimban sem jött elő, hogy huszonhat éremig jutunk, kapitányságom legszebb élménye lett ez az Eb. Egész Európát megelőztük, meggyőződésem, olyan csapatunk van kialakulóban, amely a londoni után még további két olimpiát is kibír” -– mondta a kapitány.

Cseh Lacitól, Kis Gergőtől, Gyurta Danitól, Hosszú Katinkától vagy éppen Jakabos Zsuzsitól és Verrasztó Dávidtól is elvártuk a sikert, de több olyan versenyzőnk is akadt, aki még általunk se nagyon, vagy legfeljebb titokban remélt meglepetéssel szolgált.

Így elsősorban ifjúsági olimpiai bajnokaink, a Debrecenben aranyérmet nyert Kapás Boglárka, s az ezüstig jutott Biczó Bence és Bernek Péter, de dicséretesen teljesített Kozma Dominik, továbbá az olimpiai A szintet szintén megúszó Gyurta Gergely és Bohus Richárd is, és ne feledkezzünk meg a 15 éves, olimpiai B szintet elért Szilágyi Liliánáról sem” – sorolta a kapitány az Eb hőseit. Kiss László a pillanatnyi helyzet szerint 25-30 fősre számolja a londoni úszócsapatot, beleértve az olimpiára várhatóan szintén kijutó váltók tagjait is.

Kiss László kitért rá, hogy reményei szerint megint a legnagyobb létszámú kontingensét adják az úszók a magyar olimpiai küldöttségnek, és hogy Londonban a pekingi játékokon jelen volt tíz edzőnél több segítheti a helyszínen a versenyzőket.

“Szakembereink személyes jelenléte is hozzájárulhat ahhoz, hogy a 2008-as szereplésünket felülmúljuk, s mind éremben, mind pontszámban többet hozzunk haza az idei nyári olimpiáról. Biztos vagyok benne, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság, amelytől oly sok támogatást kapunk, megoldja, hogy edzőink a korábbinál nagyobb számban lehessenek ott Londonban. Bár most Európa tetején ülünk, az ötkarikás játékokon sokkal nehezebb lesz, ezzel együtt bízom benne, hogy az egyik legeredményesebb olimpia elé nézünk”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik