Sport

Babos számára véget is ért a Roland Garros

Babos Tímea hiába kapott papíron gyengébb ellenfelet a kazah Szeszil Karatantcseva személyében, így is simán kikapott, és már az első körben búcsúzott.

Babos Tímea már az 1.fordulóban egy top 20-ban szereplő ellenfelet kapott, ám a 11. kiemelt orosz Vera Zvonarjova sérülés miatt visszalépett, így helyére egy gyengébb helyen rangsorolt ellenfél lépett: a kazah Szeszil Karatantcseva.

Ez jó hír volt Babos számára, aki így joggal bizakodhatott a továbbjutásban, ám már a mérkőzés elején kiderült, nem lesz sok esélye a magyar teniszezőnőnek.

Az első szettben még tudott adogatást nyerni Babos, ám kazah ellenfele 6:1 arányban simán nyerte ezt a játszmát. A pihenő után sem lehetett túl sok öröme honfitársunknak, Karatantcsevának pedig szinte minden bejött, így a második játszmát is nyerte Babos ellenfele, ezúttal még nagyobb, 6:0 arányban.

A kazah teniszező a következő körben a spanyol Carla Suarez Navarro és a thaiföldi Tamarine Tanasugarn összecsapásának győztesével találkozik majd.

Babos tehát meglehetősen sima vereséggel búcsúzott a Roland Garrostól, női egyesben még két magyar szerepel a főtáblán, Arn Gréta az orosz Anasztaszja Pavljucsenkovával (22. kiemelt), Czink Melinda 76. brit Anne Koethavonggal (76.) találkozik kedden.

“Ez gyalázatos teljesítmény volt! Tökéletes felkészítés és bemelegítés után játszott így… Az, hogy el vagyok keseredve, az nem is kifejezés. Ezt el sem tudtam volna képzelni. Timi halál ideges volt, fogalma sem volt, miként tudná megnyerni ezt a mérkőzést. A világranglista 250. helyezettjéhez is méltatlan lett volna ez a teljesítmény, nem hogy a 67.-hez. Jó, hogy vége a salakos szezonnak… De ha füvön is ilyen lesz a hozzáállása és a teljesítménye, akkor komoly bajok lesznek.” – nyilatkozott Babos Tímea edző-édesapja, Babos Csaba.

Eredmény – Roland Garros, 1. forduló (64 közé jutásért)
Babos Tímea (magyar)-Karatantcseva (kazah) 1:6, 0:6

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik