Sport

Ünnepi focigála félezer gyerekkel

Közel ötszáz gyermekfutballista rúgta a labdát - már csak ezért is megérte megrendezni az I. Budapesti Nemzetközi Pünkösdi Gyermek Futball Gálát.

Az MLSZ Budapesti Igazgatóságának tornáján a jókedv, az öröm, a játék szeretete volt a lényeg, aminek a rendezvény maradéktalanul megfelelt.

Agyontaktikázott meccsek nemigen voltak, ami a résztvevők kora alapján abszolút érthető. Azért persze az eredmény sem volt mellékes, főleg a végső győztesek számára. A hét évnél fiatalabbaknál a szegedi Rendőr TE, az U9-eseknél az ASI DSE, az U11-eseknél a Budapesti Sólymok, az egy évvel idősebbeknél pedig a csepeli HC 94 SE diadalmaskodott, míg az U15-ös lányoknál a Budapest válogatott vitte el a pálmát.

A hagyományteremtő gála mérkőzéseit négy helyszínen rendezték. Csepelen a Béke téri stadion és a CSHC Sportpálya, illetve a Pestszentimrei Sportpálya és a Szőnyi úti BVSC stadion adott otthont az öt korosztály küzdelmének. Folytatás egy év múlva, mert – a tervek szerint – a Pünkösdi Gyermek Futball Gálát a jövőben minden évben megrendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik