Sport

Gyárfás megsüvegeli az Eb szervezőit és az úszókat

A kontinentális szövetség, a LEN egy nappal a verseny vége előtt elismerte a debreceni úszó Eb szervezőinek munkáját.

Nory Kruchten elnök a LEN legmagasabb kitüntetését nyújtotta át szombaton Gyárfás Tamásnak, a szervezőbizottság elnökének és Kósa Lajos társelnöknek, Debrecen polgármesterének, valamint Czene Attila sportért felelős államtitkárnak az egyedülállónak minősített rendezésért.

“A kitüntetés ellenére nagyon mérges vagyok Kruchten elnökre, mert bár szinte állandóan a magyar himnuszt játszották, ő hamisan énekli, szemben más vezetőtársaival, akik már a szöveget is tudják – próbálkozott meg egy tréfával reagálni Gyárfás. – Az Eb előtt bátor kijelentést tettem, mondván, öt aranyat nyernek a mieink, ehhez képest a csapat messze túlteljesítette a várakozást mindhárom színű éremben, és úgy tart most hét aranynál, hogy Cseh Laci és Hosszú Katinka mai újabb ígéretes döntős szereplése még hátravan.”

A felvetésre, hogy ezek után mi várható a londoni olimpián, Gyárfás – aki a LEN-nek alelnöke, illetve a sportág hazai szövetségének az elnöke – dicsérte a szervezőket és a veresenyzőket, majd hozzátette:

“Úszásban nem csereszabatosak az Eb-győzelmek az olimpiai arannyal. Tehát kilenc Eb-elsőségből nem következik az, hogy három olimpiai arany jár nekünk. De megnyugtató számomra, amit Kiss László szakvezető és a többi kiváló edző is elmondott, hogy valamennyi versenyzőnk munkából jött, vagyis senki sem adta fel az Eb kedvéért a felkészülését az olimpiára. Ezzel együtt jöttek az eredmények, többeknek sikerült olimpiai szintet úszniuk, négy fővel bővült a londoni különítmény, mi több, várhatóan váltóval is nő majd a létszám, amellett sorra dőltek meg az országos csúcsok, és nem a korábbi álommezekben, hanem textilruhában, ami még inkább felértékeli az eredményeket.

Londonban Gyurta Dani nyerhet, Hosszú Katinka is, aki régi énjét mutatja, Cseh Laci is szédületes. Beértek ifjúsági olimpiai bajnokaink is, Kapás Boglárka aranyérmes lett, Bernek Péter és Biczó Bence ezüstöt szerzett, a helyzet reményteljes. “

Ajánlott videó