Sport

A tripla-duplás Rondo továbbvitte a Bostont

Rajon Rondo vezérletével a Boston Celtics megnyerte a Phildelphia elleni főcsoportelődöntő hetedik meccsét, így bejutottak a Keleti fináléba.

Szinte egy percig sem volt kérdéses a mindent eldöntő találkozón, hogy a párharcból melyik alakulat megy tovább, és néz majd farkasszemet a főcsoportdöntőben a Miami Heattel.

A Boston ugyanis nagyon simán kezdett, 6-0, majd 10-2 is volt a javukra, de a 76ers szépen lassan feljött a haziakra (20-20). A második negyeben aztán megint a Celticsnél volt az előny, 41-33-mal várták a nagyszünet utáni folytatást. Itt azonban elszakadt a cérna, a Philly nem tudta tartani a lépést a Rondo vezette hazai gépezettel, és simán tíz fölé mentek a zöldek.

A hajrában még egy nagy rohamot indította a Philadelphia, de csak megközelíteni tudták a Bostont: 80-70-re is vezettek a hazaiak, végül 85-75 lett a végeredmény. Rondo 18 pontból, 10 asszisztból és 10 lepattantóból gyűjtötte be a tripla-duplát, de mellette Paul Pierce is remekelt: 15 pontja mellé 9 lepattanó és 3 assziszt társult. Ráadásul a Celtics kezdőjátékosai mind 10 pont fölött teljesítettek.

A 76ers legjobb dobója Andre Iguodala volt a maga 18 pontjával, de mellette csak ketten értek 10 fölé: Elton Brand és Jrue Holiday. A Philly vesztét ezen kívül a pocsék dobószázalék okozta: 35%-os pontossággal játszottak.

 

Eredmény – NBA, főcsoportelődöntő, 7. mérkőzés
Boston Celtics – Phildaelphia 76ers 85-75
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-3 a Celtics javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik