Sport

Hosszabbításban jutott Stanley Kupa-döntőbe a Devils

A New Jersey Devils hazai pályán 3-2-re legyőzte a New York Rangerst a tengerentúli profi hokiligában és bejutott a nagydöntőbe.

A történelem nem ismételte önmagát az NHL-ben. 1994-ben a keleti főcsoportdöntőben a New York a hetedik meccsen, kétszeri hosszabbítás után győzte le a New Jersey Devilst és jutott be a Stanley Kupa döntőjébe. A Parkőrök akkor meg is nyerték a becses trófeát. Erre most nem lesz esélyük, pedig nagy feltámadást produkáltak.

Magyar idő szerint szombat hajnalban ugyanis a hazai pályán játszó Devils gyorsan dűlőre akarta vinni a dolgot a két fél hatodik összecsapásán, így Carter és Kovalcsuk révén már a 14. percben kettővel mentek a vendéglátók. Az életben maradásért küzdő New York a második harmadban kétszer is túljárt Martin Brodeur eszén, így a második felvonás 14. percében már 2-2 volt az állás.

A harmadik felvonásban nem tudtak dűlőre jutni a csapatok, következhetett a hosszabbítás. A ráadás második percében a Devils a kapuja elé szegezte a Rangerst, majd miután a korongot valahogy sikerült átpasszírozni Henrik Lundqvist alatt, a kapu torkában ólálkodó Adam Henrique a gólvonal mögé tessékelte a pakkot megnyerve ezzel a meccset és a párharcot.

Keleti bajnok a Devils:

A New Jersey Devils története során ötödször lesz érdekelt a nagydöntőben, a korábbi négy fináléból hármat is (1995, 2000, 2003) is megnyert a gárda. Ezúttal a nyugati meglepetéscsapat, a playoffsba éppen csak beeső Los Angeles Kings lesz az Ördögök ellenfele.

Eredmény – NHL, keleti főcsoportdöntő, 6. mérkőzés

New Jersey Devils – New York Rangers 3-2 – hosszabbítás után

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-2 a Devils javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik