Sport

Babos: Jó játékkal sokakat meg tudok verni

babos-timea (babos tímea, tenisz, )
babos-timea (babos tímea, tenisz, )

Elsőszámú női teniszezőnk, Babos Tímea izgatottan várja a Roland Garrost, ahol első Grand Slam-főtáblás győzelmére készül.

A 19 esztendős Babos Tímea jó emlékeket őriz a francia nyílt teniszbajnokságról, mivel juniorként 2009-ben döntőt játszott, egy évre rá pedig tornát nyert párosban. Most életében először indul majd főtáblásként Grand Slam-viadalon felnőttek közt.

“Hogy őszinte legyek, nem a kedvenc GS-em, sőt mi több, az összesített tornákon azt hiszem, az utolsó helyet foglalja el. De persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem! Alig várom hogy játszhassak, hiszen mégis csak ez lesz életem első főtáblás GS-tornája!”

Babos elmondta, hogy elsődleges célja egy győzelem a főtáblán, azután pedig már az összes találkozó egy plusz lehetőség. Szó se róla, nem lesz könnyű dolga a magyar lánynak, mivel a 11. helyen kiemelt Vera Zvonarjova lesz az ellenfele az első körben.

“Jó játékkal sok embert meg tudok verni, úgyhogy azon leszek, hogy ezt a jó játékot ki tudjam hozni magamból.”

Arn Gréta is a főtáblán kezd, szintén egy orosz hölgy, Anasztaszja Pavljucsenkova lesz az ellenfele. Érdekesség, hogy amennyiben a két magyar továbbjut a második körbe, úgy egymással találkoznak majd Párizsban. Czink Melinda könnyebbnek tűnő riválist kapott, ő a 76. brit Anne Koethavonggal csap össze a legjobb 64 közé kerülésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik