Sport

Újabb magyar pólóklasszisunk vonul vissza

A világ- és Európa-bajnok Valkai Ágnes a jövőben a családjára és a civil életre kíván koncentrálni.

A játékos a vizipolo.hu-nak eljuttatott közleményében jelentette be visszavonulását. Valkai Ágnes a magyar válogatottal 2001-ben Európa-bajnok lett, majd 2002-ben Világkupa-győzelmet aratott, 2005-ben pedig felért a csúcsra, amikor Faragó Tamás vezetésével megnyerte a csapat a vb-t. Az olimpiákon 2004-ben egy negyedik, 2008-ban pedig egy hatodik hely megszerzésének részese volt.

“Eljött a búcsú ideje. Húsz hosszú, a vízilabdasportban eltöltött év után lezárom ezt a fejezetét az életemnek. A sport faragott olyan embert belőlem, akivé váltam – fogalmazott a honlapon Valkai Ágnes. – Szeretném megköszönni a szövetségnek a folyamatos támogatást és azt, hogy a végsőkig hittek bennem. Köszönöm a szurkolóknak, akik a nehéz pillanatokban is mellettünk álltak. Ezen kívül minden volt edzőmnek, akik hozzásegítettek ahhoz, hogy még jobbá váljak, Faragó Tamásnak, hogy világ- és Európa-bajnokot varázsolt belőlem, de mindenekelőtt édesapámnak, Valkay Ferencnek, aki megtanított ennek a csodálatos sportnak a fortélyaira, a fegyelemre és az alázatra.”

Hozzátette: mostantól a családjáé lesz a főszerep az életében.

A napokban minden idők egyik legjobb magyar vízilabdázója, Benedek Tibor is bejelentette visszavonulását. Háromszoros olimpiai bajnokunk olasz bajnokként hagyott fel az élsporttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik