Sport

Kérem vissza a játékomat!

A GP3-ban versenyző Kiss Pál Tamás csütörtökön a monacói aszfaltcsíkon körözgetett, elmondása szerint "brutális" élményen van túl.

Sikeresen teljesítette első köreit Kiss Pál Tamás a legendás monacói utcai pályán. A magyar tehetség a GP3 csütörtöki szabadedzésén körről körre lopta a távolságot autója és a pályát szegélyező falak között, miközben folyamatosan javított saját legjobb köridején. A végén pedig fülig érő szájjal szállt ki autójából, és csak azt sajnálta, hogy véget ért a nap, mert egy darabig még elkörözött volna a pályán.

“Ez brutális élmény volt, azt hiszem, majdnem a leírhatatlan kategóriába tartozik. Ilyen nagy tempónál ennyire közel menni a falakhoz, ráadásul épp itt, Monacóban, ezt tényleg csodálatos volt így, a valóságban átélni, még most is alig térek magamhoz. Egyedül azt sajnálom, hogy ilyen gyorsan elröpült ez a 40 perc. Kicsit úgy érzem most magam, mint a gyerek, aki kapott egy új játékot, és legszívesebben le se tenné soha többé!” – újságolta csillogó szemekkel Kiss Pál Tamás, miután megtette első köreit a legendás utcai pályán.

Öröme persze nem volt teljes, hiszen a 13. hely nem az, amire vágyik, de csalódottságra nincs oka, mivel úgy érzi, tempója alapján most is előrébb végzett volna.

“Nagyon jól indult ez a szabadedzés, hiszen az elején egy darabig még 3. is voltam, aztán sokáig a 7-8. hely környékén álltam, és csak a végén szorultam le a 13. helyre. A végeredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, de az autót jónak éreztem, nem volt semmi különösebb probléma vele, és tudom, hogy a leggyorsabb köröm sem volt tiszta – folyton kerülgetnem kellett valakit –, úgyhogy bízom benne, hogy péntek reggel ennél előrébb végezhetek majd a kvalifikáción” – mondta el az Atech CRS GP pilótája, aki a csütörtöki szabadedzésen csapata egyértelmû húzóemberének bizonyult, hiszen két másodperccel jobb időt futott mindkét csapattársánál.

“Az időmérőn eleve két csoportra leszünk osztva, vagyis nem 26 autó lesz egyszerre a pályán, csak 13, így remélhetõleg kevesebb probléma lesz a forgalommal, és zavartalanul kiautózhatom majd magamból a maximumot. Maradt még bennem, úgy érzem, úgyhogy izgatottan várom a folytatást. Kérem vissza a játékomat!” – tette hozzá jókedvűen a magyar pilóta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik