Sport

Három évre szerződött a kézilabdacsapathoz Martin

Három évre szóló szerződést kötött a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-finalista Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata az új vezetőedzővel, a spanyol Ambros Martinnal.

A szakembert bemutató, Pannonhalmán rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tréner július 1-től veszi át az együttes irányítását.

Martin az előző hét idényben az Itxako Navarra trénere volt. Három éve EHF Kupát nyert a csapattal, tavaly pedig úgy szerepelt a BL döntőjében, hogy a legjobb négy között éppen a Győrt búcsúztatta, idén ugyanakkor nem jutott tovább az ETO-t is magában foglaló középdöntős csoportból.

„Martin a modern kézilabdázás egyik letéteményese, aki már az eredményeivel is bizonyított. Egyszer éppen az Audi ETO ellen – mondta Kelecsényi Ernő klubelnök. – Meggyőződésünk, hogy a szakmailag legalkalmasabb embert választottuk a vezetőedzői posztra. A közös munka eredményeként szeretnének előrelépni, a cél a lehető legmagasabb csúcsok meghódítása.”

A győriek vezetője mindehhez hozzátette: a spanyol trénerrel már korábban, egy gyors tárgyalássorozat végén megállapodtak.

„Fantasztikus alkalom, hogy itt lehetek, büszke vagyok, hogy a győri kézilabdázáshoz tartozhatok – mondta Martin. – Gratulálok Karl Erik Böhnnek az elmúlt szezonbeli teljesítményhez, nem mindig a legjobbak nyernek, néha ez nem adatik meg. A játékosok is remek teljesítményt nyújtottak, de úgy látom, a tehetség nem elég, a sikerekhez a szívetekkel is játszani kell. Együtt újra megpróbáljuk, hogy közösen elérjük, amit szeretnénk.”

Martin elődje, a norvég Böhn szezon közben vette át a győri együttes irányítását, ám már akkor biztos volt, hogy csak az idény végéig marad, mivel a magyar szövetség csak azzal a feltétellel engedte el, hogy a nyártól már kizárólag csak a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik tovább. A csütörtöki eseményen a csapat négy új játékosát, a nyártól Győrben játszó Herr Orsolyát, Hornyák Dórát, Rédei-Soós Viktóriát és Szepesi Ivettet is bemutatták.

(fotó: gyorietokc.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik