Sport

Djokovic nagykövet lett

novak-djokovic (novak djokovics, )
novak-djokovic (novak djokovics, )

A férfi tenisz világranglistát vezető Novak Djokovics búcsút intett a Sergio Tacchini márkának és ezentúl a japán Uniqlo ruháit viseli a versenyeken.

Novak Djokovics, aki legutóbb második lett Rómában a 2.95 millió euró összdíjazású salakpályás ATP tornán, kinőtte a SergioTacchinit… A szerb teniszező három év után cseréli le az olasz márkát a japán Uniqlo ruháira – számolt be a sportmarketing.hu. Mindezt Párizsban, a következő Grand Slam torna helyszínén tartott divatbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón jelentette be a világranglista élén álló teniszsztár.

Az Uniqlo elsőre talán meglepő választásnak tűnik. A japán márka stratégiai célokból választotta Djokovicsot, ugyanis szeretnének megerősödni az európai és az amerikai piacon. Az Uniqlo a Fast Reatiling portóliójába tartozik, amely japán leggazdagabb emberének, Tadashi Yanainak a tulajdona. Djokovics 5 évre kötelezte el magát és a megállapodás szerint az Uniqlo márkanagyköveti szerepét is betölti.

Rafael Nadal legnagyobb ellenfelét – persze ez fordítva is igaz – a Sergio Tacchini előtt az adidas öltöztette, és a szerb sztár sok rajongója remélte, hogy a két fél újra egymásra talál. Noha ez egyelőre még várat magára, Djokovics azért kis mértékben hű maradt a három csíkosokhoz, továbbra is az adidas teniszcipőiben lép pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik