Sport

Cozma-ügy: ítéletet hirdettek

Ítéletet hirdettek a Marian Cozmameggyilkolása ügyében garázdaság miatt indított perben első fokon pénteken Veszprémben.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Az elsőfokú Veszprémi Városi Bíróság ítéletében csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavaró, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt indított büntetőperben három és fél évtől másfél évig terjedő letöltendő börtönbüntetéssel és egy esetben pénzbüntetéssel sújtotta a 25 vádlottat. A büntetések közül jellemzően a másfél év alattiak felfüggesztettek.

A bíróság az elsőrendű Raffael Sándor vádlottat a többi között társtettesként elkövetett garázdaság, kitartottság, és testi sértés miatt három és fél letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Másodrendű Németh Győző garázdaság, kitartottság, és testi sértés miatt 3 év négy hónap börtönbüntetést kapott, míg a harmadrendű Sztojka Iván vádlottat ugyanezen bűncselekmények elkövetéséért három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A bíróság a 25 vádlottat különböző arányban a 25 millió 104 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik