Sport

Átverekedte magát az Indianán a Miami

wade_james ()
wade_james ()

A Miami Heat negyedszer is legyőzte az Indiana Pacerst a tengerentúli profi kosárlabdaliga keleti főcsoport-elődöntőjében.

A vártnál talán szorosabbra sikerült ez a párharc, ugyanis Chris Bosh, a floridai triumvirátus tagja megsérült még az első mérkőzésen. Azt még behúzta a Heat, ám ezt két zakó követte és ha Dwyane Wade és LeBron James nem őrül meg – jó értelemben – a negyedik találkozó közepén, akkor… De megőrült.

Ez a kettős azóta behúzta a negyedik és az ötödik összecsapást is, így magyar idő szerint péntek hajnalban a Pacers már a mindent eldöntő hetedik mérkőzése kiharcolásán fáradozott. Az Indy jól is kezdett a meccs elején, ám a Miami szép lassan magára talált, így félidőben már csak kettővel mentek a hazaiak.

Így lett főcsoportdöntős a Miami:

A harmadik negyedben aztán semmi sem akart összejönni az Indianának, míg a Heat szép csendben tette a dolgát. A Pacers hiába kapaszkodott a végén, a Miami volt annyira dörzsölt, hogy már nem engedte ki keze közül a győzelmet, a vendégek így behúzták a hatodik meccset és összesítésben 4-2-re megnyerték a párharcot.

Wade 41 ponttal és 10 lepattanóval, James 28 ponttal és hét assziszttal zárta a meccset, Mario Chalmers és Mike Miller ketten együtt hét triplával segítették a csapatot.

Eredmény – NBA, keleti főcsoport-elődöntő, 6. mérkőzés

Indiana Pacers – Miami Heat 93-105

A párharc végeredménye: 4-2 a Miaminak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik