Sport

Kis Gergő döntős Debrecenben

kis gergő (kis gergő, )
kis gergő (kis gergő, )

Kis Gergő döntőbe jutott 800 méter gyorsúszásban a debreceni Európa-bajnokságon. Finalista a női 4x200-as gyorsváltó is. Kozma Dominik, Sztankovics Anna, Jakabos Zsuzsanna és Szilágyi Liliána is elődöntős.

Csütörtökön ismét számos magyar úszó medencébe szállt már a délelőtt folyamán, elsőként Sztankovics Annáért szoríthattunk, aki a 200 méteres női mellúszás előfutamában indult. A magyar lány végül a 13. legjobb időt teljesítette, ezzel bejutott az elődöntőbe.

Utána a 100 méteres férfi gyorsúszás következett, ebben három honfitársunk, Zámbó Balázs, Takács Krisztián és Kozma Dominik is érdekelt volt. A 200 méteren bronzot nyerő Kozma negyedik lett a saját futamában 49.37 másodperccel, ez pedig összességében a hetedik legjobb idő lett, így ott lesz az elődöntőben. Zámbónak és Takácsnak nem jött össze a bravúr.

A hölgyek 100 méteres pillangóúszásában négy magyar lány, Jakabos Zsuzsanna, Szilágyi Liliána, Dara Eszter és Tompa Orsolya indult. Szilágyi 59.07 alatt teljesítette a távot, ez pedig összessítésben a hetedik legjobb idő volt – nem mellesleg egyéni legjobbja és olimpiai B szint -, míg Jakabos a kilencedik helyen jutott elődöntőbe. Tompa a 11. leggyorsabb volt, ám harmadik magyarként nem jutott tovább, csakúgy, mint a 16. Dara sem.

A férfiak 800 méteres gyorsúszásában Kis Gergő és Gyurta Gergely, az 1500 méter második és harmadik helyezettje küzdött a fináléba kerülésért. Kisnek ez tükörsimán ment 8 percen belüli idővel (az ötödik legjobb lett), a kisebbik Gyurta azonban három tizeddel lemaradt a fináléról.

A csütörtök délelőttöt a női csapatok 4×200 méteres gyorsúszószáma zárta. A magyar váltó Jakabos, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka összetételben állt ki. A mieink az első futamban indultak, ezt meg is nyerték, 8:05.83-as idejüket pedig a második elődöntőben sem tudták überelni, így az első helyen jutottak be a lányok a négyes a fináléba. Ebben a számban egyébként csak tíz váltó indult, Izland és Norvégia nem jutott döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik