Sport

Junior tornászaink parádéztak az Eb-n

Remekelt a Vágner Levente, Selmeczi Bánk, Makra László, Kardos Botond és Dudás Norbert összeállítású csapat a junior férfitornászok montpelliere-i Európa-bajnokságán.

Altorjai Sándor csapatvezető elmondta, az egész junior csapat jól szerepelt, mindössze egy-egy rontás volt, így az előzetes várakozásoknak megfelelően 237.593 ponttal a 10. helyet szerezték meg a 32 csapat között. Egyéniben kiemelkedett Vágner Levente, aki két döntős helyet is elért, egyéni összetettben a 21. pozícióval ( országonként csak két versenyző kerülhet a legjobb 24-be) lett döntős 79.015 ponttal, míg lólengésben 13.800 ponttal a hatodikként várhatja a folytatást.

Ugyanezen a szeren Selmeczi Bánk még jobb gyakorlatot mutatott be, amely 13.866 pontot ért, így ő a negyedik helyen került döntőbe. Makra László pedig az egyéni összetett döntőjében a második számú tartalék 77.915 ponttal.

Csütörtökön már a Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila és Kállai Zoltán alkotta magyar férfiválogatott is belekezd az Európa-bajnokság selejtezőjébe.

“Elégedettek vagyunk a juniorokkal, hiszen az előzetes várakozásoknak megfelelően szerepeltek. A lólengés döntőjében a magyar hagyományokhoz hűen reménykedtünk, örömteli, hogy ketten is fináléba kerültek. Vágner Levente egyéni összetettben pedig úgy került a legjobb 24-be, hogy talajon és gyűrűn is volt rontása, így elképzelhető, hogy az egyéni összetett döntőben még előrébb tud végezni” – értékelt Altorjai Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik