Sport

Már harminckilenc gyanúsított futballista a bundabotrányban

Bozsó Krisztián
Bozsó Krisztián

2012. 05. 24. 13:07

Újabb kilenc labdarúgót hallgatott ki a héten gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség az úgynevezett bundaügyben.

A főügyészség csütörtöki közleménye szerint a gyanúsítottak közül jelenleg négyen vannak előzetes letartóztatásban, míg a többiek – köztük az e héten kihallgatottak – szabadlábon védekeznek.

Még hétfőn a 2009. október 28-án lejátszott Szigetszentmiklós-Kaposvölgye (3-2) Magyar Kupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban – a Kaposvölgye akkori labdarúgóit, S. Józsefet, V. Józsefet, J. Gyulát, Sz. Lászlót és H. Gyulát egyrendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség.

A gyanúsítottak közül V. József beismerő vallomást tett, Sz. László a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. J. Gyula és H. Gyula a gyanúsítás ellen panasszal élt, majd a vallomástételt megtagadta. S. József a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, de a vallomástételt megtagadta.

Kedden a 2010. június 5-én megrendezett MTK II.-Cegléd (1-2) NB-II-es mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban – B. Bálintot egyrendbeli, társadalmi szervezet tagja által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és Sz. Ádámot egyrendbeli, felbujtóként elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette és egyrendbeli, felbujtóként elkövetett társadalmi szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség.

B. Bálint a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Sz. Ádám a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, vallomást tett, ugyancsak tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Szerdán a 2009. augusztus 26-án lejátszott Nyíregyháza-Diósgyőr (3-0) Ligakupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban – a Diósgyőr akkori labdarúgóit, G. Tamást és K. Norbertet egyrendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség. G. Tamás és K. Norbert a gyanúsítás ellen panaszt jelentettek be, majd mindketten megtagadták a vallomástételt. E mérkőzéssel kapcsolatban korábban már történt gyanúsításközlés L. Ákos és K. Zsolt ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködésben folytatja a nyomozást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.