Sport

Berki elsőként jutott döntőbe az Eb-n

Berki Krisztián az első, Hidvégi Vid pedig az 5. helyen került be a lólengés döntőjébe a férfi tornászok montpellieri Európa-bajnokságán.

A világbajnok Berki nyugodtan, különösebb izgalom nélkül vágott neki a selejtezőnek. Bemutatójára 15.9 pontot kapott, amely az első helyet hozta számára, igaz azonos pontszáma lett angol riválisának, Smithnek, de mivel az ötszörös Európa-bajnok kiviteli pontszáma magasabb lett, így ő került első helyen a vasárnapi döntőbe, ahol utolsónak szólítják.

A másik olimpiai induló, Hidvégi szintén jól teljesített, 15.2 pontot ért gyakorlata, amivel sokáig a negyedik helyen állt, végül ötödikként lett döntős. Hidvégi eredetileg az olimpiára tervezett gyakorlatát akarta bemutatni, ám egy elemet kihagyott, így 6.2 lett kiindulópontja. A csapat végül a 17. helyen zárt, mivel öt rontás is volt, de mint ismeretes, a két olimpikon miatt a másik három tornásznak valamennyi szeren indulnia kellett, nem volt lehetőség a cserére.

“Az volt a terv, hogy a selejtezőben a 6.7-es gyakorlatot mutatom be, és majd a döntőben jön a 6.9-es. Ez abszolút bevált, sikerült hibátlanul bemutatnom a gyakorlatot. Előtte egyáltalán nem idegeskedtem, teljesen nyugodt voltam, és éreztem közben, hogy jól sikerült, de hogy mennyi pontot kapok rá, azt nem tudtam. A ló puhaságához egyébként próbálok alkalmazkodni, de nem könnyű, mert a csarnokban a legpuhább, így hiába gyakorlom be magam az edzőteremben. Mindenesetre örülök, hogy így sikerült.”– nyilatkozta Berki Krisztián.

Hidvégi természetesen kitért a hibájára is: “Elégedett vagyok, mert az olló-kézállásom sikerült a gyakorlat elején és az megadta a lendületet. Egy elemet viszont egy korrigálás miatt kihagytam, ezért lett alacsonyabb a kiindulási pontom. Ezt mindenképpen szeretném a fináléban bemutatni, van még két napom, hogy javítsak rajta. A végeredményen nem gondolkodom, a cél, hogy az olimpiai gyakorlatomat olyan kivitellel tudjam bemutatni, mint ma, és akkor bármi lehet.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik