Sport

Bajnokok a Kodolányi férfi kézisei

A 2011/2012-es Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság négyes döntőjét a Kodolányi János Főiskola csapata nyerte meg.

Az NB I-es, NB I/B-s bajnokságok befejeztével a 2011/2012-es Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság négyes döntője a Kodolányi János Főiskola szervezésében zajlott Orosházán. A hölgyek mezőnyében a győri NYME Apáczai Csere János Kar, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem csapatai mellett az egri Eszterházy Károly Főiskola csapata vívta ki a jogot a négyes döntőben való részvételre. A férfiaknál szintén döntős volt az egri főiskola és a pécsi egyetem is, valamint a győri Széchenyi István Egyetem és a házigazda Kodolányi János Főiskola csapata.

A körmérkőzéses rendszerben lebonyolított izgalmas csatákat hozó tornát végül a lányoknál az Eszterházy Károly Főiskola csapata nyerte meg a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a győri NYME Apáczai Csere János Kar előtt. A férfiak mezőnyében a Kodolányi végzett az élen százszázalékos teljesítménnyel. A további sorrend hármas körbeverést követően kristályosodott ki, így a Széchenyi István Egyetem alakulata lett az ezüstérmes, megelőzve a Pécsi Tudományegyetem és a negyedik helyre szoruló Eszterházy Károly Főiskolát.

Az egyetemi-főiskolás országos bajnok Kodolányis csapat névsora: Herjeczki Balázs, Kovács Róbert, Pajkó László (kapusok) – Balda Ákos, Kardos Róbert, Benis Bence, Varsandán Milán, Doros Ákos, Balogh Zsolt, Lele Ákos, Kósa Balázs, Bali Richárd, Kocsis Csaba, Kovács Attila, Gazsó Péter. Edző: Füzesi Ferenc.

A tornán különdíjakat is kiosztottak: a legjobb női kapus különdíját a szegediek hálóőre, Almási Dóra vehette át. Ugyanezt a férfiaknál az orosházi Herjeczki Balázs kapta. A legeredményesebb játékos a hölgyeknél a pécsi Zsolt Krisztina, a férfiaknál a Kodolányit erősítő Balogh Zsolt lett. Legtechnikásabb játékosnak a szakemberek, a női mezőnyből az egri Pados Mónikát, a fiúknál az ugyancsak Egerben tanuló Juhász Zoltánt választották. A két legjobb edző a férfi és a női bajnokcsapat mesterei lettek, Füzesi Ferenc és Hegedűs Tibor vehette át a serlegeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik